Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Etin %25’i İstanbul’da tüketiliyor

İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile 500 ton sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin tüketildiği belirlendi. 




büftekTürkiye'de bir yılda 1 milyon 100 bin ton dana eti, 200 bin ton da küçükbaş hayvan eti üretiliyor. Üretilen etin 330 bin tonu İstanbul'da, 970 bin tonu diğer illerde satılıyor. İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile 500 ton sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin tüketildiği belirlendi. Şehirde dana kıymanın kilogramı 40, kuşbaşının kilogramı 42, bifteğin kilogramı 50 ve kuzunun etinin kilogramı 38 liradan satılıyor. Kasaplar, et fiyatlarının 10 yılda yaklaşık 3 katına çıkması nedeniyle işlerinin azaldığından şikayetçi. Esnaf, işlerinin düzelmesi için et fiyatları ile KDV'sinin düşürülmesini istiyor. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Bilgin Şahin, Türkiye'de üretilen toplam etin ülke tüketimini karşıladığını ancak bazı yıllarda 100-150 tonluk et açığının ortaya çıktığını söyledi. Bu açığın da ithal etle kapatıldığını belirten Şahin, "Bu miktar içinde İstanbul'un 400 ton günlük et tüketimi var. 400-500 ton da salam, sucuk ve pastırma gibi et ürünü tüketiyor" dedi.