Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Uluslararası Döner Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Mercan hayatını kaybetti

Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Genel Başkanı ve Reis Döner Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mercan geçirdiği kalp krizi sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. 




Mehmet MercanMercan'ın Ankara'da hayatını kaybettiği ve cenazesinin Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Adacami Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildiği öğrenildi. Mehmet Mercan 1975 yılında Rize Güneysu’da doğdu. Denizcilik yapan ve çay işleme tesisi olan bir ailenin üyesi olarak 2005 -2010 yılları arasında inşaat taahhüt işleri yapan Mercan, daha sonra İstanbul’da Reis Döner’i kurdu. Kısa sürede çok sayıda şubeye, 2 bin 200 metrekare üretim tesisine ve 500’den fazla çalışana ulaşan firma, Türk dönerini en iyi şekilde temsil etme misyonuyla faaliyetlerini sürdürmeye başladı. 
 
2019 yılında döner sektöründeki dağınıklığı önlemek amacıyla sektör içinde faaliyet gösteren arkadaşlarıyla Döner Üreticileri Derneği'ni kuran Mehmet Mercan, kısa bir süre sonra sektörde faaliyet yürüten derneklerle Uluslararası Döner Federasyonu UDOFED’i kurdu ve genel başkanlığına seçildi. UDOFED’de döner sektörünü bilinçlendirmek ve Türkiye’ye yeni bir ihraç kalemi oluşturmak için yoğun mesai harcayan Mehmet Mercan evli ve iki çocuk babasıydı.