Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Erikli İyilik Fabrikası 2 bin öğrenciyi ağırladı 

Erikli’nin Uludağ’ın zirvesinden başlayan hikâyesini Erikli sincabı anlatıyor
Erikli İyilik Fabrikası, 2 bin öğrenciyi ağırladı.




Erikli fabrikaTürkiye’nin en sevilen su markalarından Erikli, fabrikasının kapılarını Bursalı öğrencilere açtı. Uludağ’ın zirvesindeki kaynaktan başlayan yolculuğunu “Erikli İyilik Fabrikası” projesi ile hikayeleştiren marka, Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören 2 bine yakın öğrenciyi ağırladı. “Erikli İyilik Fabrikası”nı ziyaret eden öğrenciler, doğanın iyilik ve canlılığını Türkiye’nin her köşesine taşıyan Erikli’nin hikâyesine yakından tanıklık etme fırsatı buldu.
 
Suyun yeryüzüne çıkışından dolum tesislerine ve şişelenme sürecine uzanan yolculuğunun anlatıldığı gezide, öğrencilere Erikli’nin sincap karakteri rehberlik etti. Su kaynaklarını ziyaret eden ve dolum tesislerini gezen öğrenciler, gezi öncesinde gerçekleştirilen eğitimlere de katıldı. Eğitim kapsamında “Mavi Gezegen”, “Sudan Bedenler” ve “Akışına Bırak” modülleriyle su tüketiminin önemi, suyun dünyanın doğal dengesinde sahip olduğu yer ve su tasarrufu gibi konular vurgulandı.
 
Erikli’nin sektöründe lider bir marka olarak öncü projeler hayata geçirmesini çok önemsediklerini belirten Erikli & Nestlé Waters Türkiye Kurumsal İletişim Şefi Başak Çavuş, “Erikli, doğanın iyiliğini ve canlılığını sahiplenen bir marka ve bu iyiliğin kaynağı da Bursa’daki fabrikamız; yani ‘Erikli iyilik Fabrikası’. Bu projeyi fabrikamızın ve Uludağ’ın zirvesinden gelen lezzetimizin hikâyesini tüketicilerimizle buluşturma ve suyun önemini bir kez daha anlatma hedefiyle hayata geçirdik. Hikâyemizi önce çocuklarla paylaşmak istedik ve fabrikamızın çevresindeki okulların öğrencilerini ağırladık. Yolculuğumuza eşlik ederken ne kadar heyecanlandıklarını, keyif aldıklarını ve daha da önemlisi suya dair neler keşfettiklerini görmek bizim için mutluluk verici oldu. Fabrikamızın kapıları açık, bundan sonra da suyun yolculuğuna tanıklık etmek isteyenleri ağırlamaya devam edeceğiz. Evimiz olarak gördüğümüz Bursa’da, Erikli’nin hikâyesini Bursa’nın geleceği çocuklarımızla paylaşmaktan ve onlarda suyun önemine ilişkin farkındalık oluşmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.