Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Aromsa içeceği sanata dönüştürüyor

İçecek laboratuvarında gazlı, meyveli, fonksiyonel, geleneksel, alkollü, toz içecekler ile çay ve kahve gibi market raflarından ulaşabilen tüm içeceklerin araştırma ve geliştirme çalışmalarını yapan Aromsa, bu çalışmaları hizmet götürdüğü coğrafyalardaki yerel tatlar ve trendler, dünya trendleri, sektörel öngörüler ve iş ortakları olarak gördüğü müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiriyor.





aromsa.jpg

Çağımızın içeceklerinde doğal, geleneksel, fonksiyonel ve sağlıklı olma özellikleri aranıyor. Aromsa da bu noktada üreticilere doğal ürünler için önerilerde bulunuyor. Süper meyve konsantreleri, kuru meyve ekstreleri, sebze ve çiçek ekstraktları faydasına göre müşteriyle birlikte belirlenerek özel olarak formüle edilebiliyor. (FTNF) From the Name of the Fruit –meyvenin kendisinden- üretilen aromalar ile ürünlerin lezzeti tüketici beklentilerine uyarlanıyor. Geleneksel tatlara gelince Osmanlı şerbetleri, meyve şurupları ve limonata serileri Aromsa tarafından tasarlanarak tüketicilerinin damak tadına uygun, ülke kültürünü gelecek nesillere taşıyacak nitelikte sunuluyor.

Tüketicilerin sağlık beklentilerine cevap verecek antioksidan oranı yüksek meyve süper konsantreleri vişne, nar ve diğer çeşitler; mevcut meyve konsantresinde 3 kat yüksek antioksidan oranı ve daha düşük şeker içeriği ile üretim fırsatı yaratan Aromsa, kendini yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Firma özellikle foksiyonel gıdalar üzerine çalışmalarına hız vermiş durumda. Vücudun temel besin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren, bu etkileri bilimsel ve klinik olarak ispatlanmış gıdalar veya gıda bileşenleri olarak bilinen fonksiyonel gıdalar üzerine çalışmalar yürüten Aromsa, bu doğrultuda binlerce çeşit ürün üretiyor.

 

Alternatif aromalarla da sektörün hizmetin de

Aromsa meyveli içecekler, şerbetler, gazlı içecekler, alkollü içecekler, toz içecekler, çaylar gibi birçok alanda müşterilerine endüstriyel ara mamuller konusunda destek oluyor. Meyve suyu sektöründe kullanılan aromalar konusunda da uzman olan firma, coğrafyaya göre değişmekle birlikte en çok kullanılan aromaların limon, portakal, kayısı, şeftali, vişne ve kiraz aromaları olduğunu belirtiyor. Diğer taraftan farklı lezzet arayışları dahilinde egzotik tatlar, fonksiyonel gıdalardaki istenmeyen tatları maskelemek için kullanılan tat maskeleyici ajanlar ve çikolata, vanilya gibi meyve grubu dışındaki aromalar da içecek sektörüne Aromsa tarafından sunulan ürünler arasında bulunuyor.