Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Döhler, gıda sektörünü konserde buluşturdu

Döhler Gıda’nın sponsorluğunda Radyo Günleri Topluluğu tarafından verilen 3 saatlik Türk sanat müziği konserinde, dillerde ve gönüllerde yer etmiş ünlü eserler seslendirildi.




mehmet palaÇeşitli korolardan gönüllülerin bir araya gelmesiyle oluşan Radyo Günleri Topluluğu, Döhler Gıda’nın sponsorluğunda 30 Ekim Salı akşamı, Kozyatağı Kozzy AVM’de bulunan Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Salonu’nda bir Türk sanat müziği konseri verdi. Şef İlter Burak Kalay’ın yönetiminde gerçekleşen 3 saatlik dinletide, Türk sanat müziğinin unutulmaz şarkıları seslendirildi. Etkinliğe aralarında gıda ve içecek sanayinden tanınmış isimlerin de bulunduğu 300’ü aşkın davetli katıldı.

BU TÜR KONSERLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Türk Sanat Müziği Konseri’nin sponsorluğunu üstlenen Döhler Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti ve Konfrut Gıda Sanayi A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, konserin başında bir konuşma yaptı. Konuşmasına İbni Sina’nın “Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder” sözleriyle başlayan Pala, konseri hazırlayan Prof. Dr. Önder Kayhan’ı bilim ve sanatı yaşayan kişi olarak tarif etti. Türk sanat müziği gibi çok önemli alanda böyle bir organizasyona destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Prof. Dr. Mehmet Pala, “Böylesine önemli konserlerin süreklilik kazanması gerekiyor. Firma olarak bu noktada desteğimiz sürecek. Radyo Günleri Topluluğu amatör bir ruhla, profesyonel icra yapan bir topluluk. Böyle güzel bir konseri hazırlayan Prof. Dr. Önder Kayhan’a, Şef İlter Burak Kalay’a, solistlere ve organizasyonun gerçekleşmesi için büyük emek sarf eden Döhler çalışanları Nalan Yavuzcan, Serkan Adalıoğlu ve Şengül Karataş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

FASIL TOPLULUĞUNU 25 GÜNDE ORGANİZE ETTİK
Konseri hazırlayan ve sunan, aynı zamanda solistlerinden biri olan Prof. Dr. Önder Kayhan ise yaptığı konuşmada, koroların Türk sanat müziğini yaşatan en önemli topluluklar olduğunu söyledi. Radyo Günleri Topluluğu’nun, her biri kendi işinde gücünde olan ve çeşitli korolarda şarkı söyleyen kişilerden oluştuğunu anlatan Kayhan, “Prof. Dr. Mehmet Pala’yı bir konserimize davet etmiştim. Çok beğendiğini ve destek vermek istediklerini söyledi. Bunun üzerine 20-25 gün gibi kısa sürede bir fasıl topluluğu organize ettik. Vuslat Korosu’nun şefliğini yapan İlter Burak Kalay bizleri çalıştırdı. Yoğun tempoda hazırlandık. Desteklerinden ötürü Sayın Pala’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca konserimizin düzenlenmesi için büyük katkıları olan Kadıköy Belediyesi’ne ve Kozzy AVM yöneticilerine de teşekkür ederim” diye konuştu.

DİLLERDE VE GÖNÜLLERDE TAHT KURAN ESERLER
Yaklaşık 3 saat süren Türk Sanat Müziği Konseri 2 bölümden oluştu. Nihavend eserlerden oluşan ilk bölümde, aralarında “Nihavend Peşrev”, “Kalamış”, “Aşkımın ilkbaharı ilk heyecanım benim”, “Çalıkuşu”, “Ağlamakla inlemekle ömrüm geçip gidiyor”un bulunduğu ünlü şarkılar koro ve solistler tarafından seslendirildi. Kürdilihicazkar şarkılara yer verilen ikinci bölümde ise, “Canandan uzak kaldın gönül”, “Yıldızlı semalardaki haşmet”, “Geçsin günler haftalar” “Ay gülsün ufuktan sana, sen bak ona gül de”, “Bir bakış baktın, kalbimi yaktın” gibi eserler söylendi. Konserin ikinci bölümünün hemen başında Şef İlter Burak Kalay da 3 şarkılık mini bir dinleti sundu. Konserde seslendirilen eserlere davetliler de alkışlarıyla eşlik etti. Çok başarılı bulunan konserin, bundan sonra da düzenlenmesi hususunda davetliler dileklerini belirttiler.

KONSERİN KADROSU
Şef: İlter Burak Kalay
Solistler: Arzu Kırali, Emel Atalay, Emel Kepenek, Figen Esin Kayhan, Gamze U. Şahin, Mahiye Seçkin, Nalan Kayhan, Nesibe Atalay Kantarcı, Bülent Ağcabay, Cem Adalı, Mehmet Ali Yıldız, Prof. Dr. Önder Kayhan ve Ümit Siyahoğlu.  
Sazlar: Ahmet Güçlüer – kanun, Yücel Yüceturanlı – keman, Hayati Kandaz – ud, Şenol Karagöz – klarnet, Serkan Özdemir – viyolonsel, Murat Karadamar – ritm.