Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
FİSKOBİRLİK’ten 800 ton fındık alımı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 3 Eylül'de başladıkları fındık alımında bugüne kadar yaklaşık 800 ton ürün aldıklarını belirterek, "Bir kısım bölgede, 'FİSKOBİRLİK para ödemeyemez' söylemleri etkili olduğu için istediğimiz sonuçları alamadık" dedi.





fiskobirlik.png

Bayraktar, şöyle konuştu: "Kurum olarak 3 Eylül'de başladığımız fındık alımlarına devam ediyoruz. Bu süreçte 800 ton civarında alım gerçekleştirdik. Ancak bir kısım bölgede, 'FİSKOBİRLİK para ödemeyemez' söylemleri etkili olduğu için istediğimiz sonuçları alamadık. Buralarda gerek siyasilerin gerekse de oda başkanlarının söylemleri etkili oldu. Düzce ve Sakarya bölgesinde iyi denecek derecede alımlar yaptık ama Ordu, Giresun ve Trabzon bölgesinde alımlar düşük. Burada belki piyasaya geç girmemizin de etkisi olmuş olabilir."

 

Paraları günübirlik ödüyoruz

 

Bayraktar, kendilerine fındık getiren üreticilerin paralarını günübirlik ödediklerini vurgulayarak, "Bu sene önemli olan altyapı oluşturmaktı. Üretici gerekli ilgiyi göstermemiş gibi görünse de söz konusu alımlar gelecek için bize ışık tutacak. Bizim açımızdan önemli olan nokta burası. Ümit ediyorum ki ilerleyen yıllarda daha iyi sonuçlar elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.