Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tarladan el değmeden 2 saatte kavanoza

Türkiye’de gıda ve tarım sektöründe ilklerin öncüsü olan Penguen Gıda, taze, kaliteli ve besin değeri yüksek ürünleri, tüketicilerin yıkamaya su harcamadan, hazırlama ve pişirmede zamandan tasarruf ederek tüketmesini sağlıyor.





penguen_gida.jpg

Son yıllarda ülkemiz kamuoyunda da gıda güvenliği ile ilgili ciddi kaygılar yaşanmaya başlarken, beslenmede arzulanan sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Çevre kirliliği yanında zirai ilaç ve kimyasal kullanımı gıda zincirinde önemli bir problem olarak ortaya çıkıyor. Pazardan, marketten taze diye alınan birçok sebze en az 2-3 günlük.

Penguen Gıda, tarladan el değmeden 2 saat içinde ürünleri cam kavanozlara koyuyor. Modern tarım teknikleri kullanılarak üretilen sebze ve meyveler ise lezzet, kalite ve besin değerlerinin ciddi kayıplarını ortadan kaldırıyor. Yaklaşık 2 saat içerisinde üretime alınan meyve ve sebzeler, dalından koparıldığı tazeliği koruyarak, katkı ve koruyucu maddeler kullanılmadan, el değmeden cam kavanozlara dolduruluyor.

Türkiye’de konserve sektöründe makineli tarımı başlatan ilk firma olan Penguen Gıda, 2 adet bezelye hasat makinesi, fasulye ve ıspanak hasat makinelerinden sonra filosunu mısır hasat makinesi ile güçlendirerek dördüncü hasat makinesi ile dördüncü vitese geçti. Bu sayede tarladan direkt hasat yapabilmekte, zaman ve verim kayıplarının önüne geçilerek ürün kalitesinde artış sağlanıyor.