Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Başbakan Erdoğan: Yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, gıdada yapılan israfa dikkat çekerek, “Yılda israf edilen gıdanın 4'te 1'i aç insanlara ulaştırılabilse bu ölümler olmayacak''dedi.




baÅ�bakan erdoÄ�anBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılda dünyada 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini belirterek, bu israfın ekonomik değerinin 1 trilyon dolar olduğunu belirterek, ''Bir yandan yılda on milyon kişi açlık ve yetersiz beslenmeden ölüyor. Diğer tarafta 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Yılda israf edilen gıdanın 4'te 1'i aç insanlara ulaştırılabilse bu ölümler olmayacak''dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir tarafta yiyecek bir dilim ekmek bulamayan yığınlar, diğer tarafta tıka basa doyan, yiyemediğini de çöpe atan bir kitle var. Bu sürdürülebilir, adil bir tablo, kalkınma ya da refah da değildir. Bu hırstır, tamahtır, açgözlülüktür'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de günde bin 500 ton, yılda 550 bin ton ekmeğin israf edildiğini bildirerek, bir yılda israf edilen ekmeğin ekonomik değerinin karşılığı olarak, 102 bin asgari ücretliye maaş ödenebileceğini, 500 okul yapılabileceğini söyledi.