Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İnternetten alışverişte öncelikle fiyat karşılaştırması yapılıyor

Bilio.com’un, internetten yeni yıl hediyesi almaya sıcak bakan 11 bin kişi ile yaptığı ankete göre, internet alışverişi yapanların %83’ü öncelikle fiyat karşılaştırması yapıyor.
 




internetten alisverisFiyat ve karşılaştırma sitesi Bilio.com düzenli olarak yaptığı anket çalışmalarıyla çoğunluğun alışveriş eğilimlerini ortaya koymaya, e-ticaret dünyasına, yazılımcılara ve girişimcilere fikir verecek sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Aralık ayı içerisinde Bilio.com’un web sitesi üzerinden yaptığı internet alışverişi anketinin sonuçları şöyle: 
 
İNTERNETİN TERCİH EDİLME SEBEBİ UYGUN ERİŞİM KOLAYLIĞI 
Ankette yeni yıl alışverişini internetten yapabileceklerini söyleyen kişilerin yüzde 51’i, bu tercihlerindeki en büyük etkenin, internette uygun fiyata daha kolay erişebilme imkanı olduğunu söylüyor. İnterneti tercih edenlerin yüzde 27’si ise, geniş ürün seçeneği nedeniyle alışverişi tercih ederken, yüzde 22’si internet alışverişinin daha hızlı olmasını sebep gösteriyor.
 
EN ÇOK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ SATIN ALINIYOR  
Bilio.com’un anketindeki “Yeni yıl hediyeleri için en çok hangi ürünleri İnternetten alırsınız?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 60’ı, internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde teknoloji ürünü satın aldıklarını belirtiyor. Bunu yüzde 16’yla tekstil ürünleri ve yüzde 15’le aksesuarlar izliyor. İnternet üzerinden dekorasyon ürünleri satın aldıklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 9.
 
FİYAT KARŞILAŞTIRMASI OLANAĞI SAĞLIYOR 
“İnternetin sağladığı fiyat karşılaştırma imkanları hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 83’ünün “Mutlaka detaylı araştırır en uygununu alırım” yanıtını verdiği, geri kalan yüzde 17’lik kesimin ise, “Karşılaştırmak aklıma gelmiyor” yanıtını verdiği görülüyor. Alışverişlerinde interneti tercih edenlerin ezici bir çoğunluğu önce fiyat karşılaştırması yaparak karar veriyor.