Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İş arayan kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık

Eleman.net, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerine ilişkin istatistiklerini paylaştı. En çok iş başvurusu yapılan sektörlerde ilk üç sırayı eğitim, gıda ve sağlık alıyor. 
 




çalışam kadınMavi yaka ve ara kademe pozisyonlarda lider insan kaynakları platformu Eleman.net, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadın üyelerine ilişkin verilerini açıkladı. Verileri değerlendiren Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, “Son bir yıl içinde kadın üyelerimizin sayısı yüzde 20 oranında artış kaydederek 920 binden 1 milyon 100 binin üzerine çıktı. Bu da toplam üye sayımızın yüzde 44’üne karşılık geliyor. Tüm bu rakamlar, kadınların iş hayatında aktif olma arzularını da açıkça ortaya koyuyor. Şu an Eleman.net üzerinde aktif iş ilanlarında istihdam edilmek üzere aranan kadın aday sayısı ise 38 bin. 2015 yılında 59 binden fazla kadının istihdama kazandırılmasında rol oynamıştık, 2016 yılında bu sayıyı daha yukarı taşımayı hedefliyoruz” dedi.
 
“Yüzde 71’i henüz çalışmayan kadın üyelerimizin yüzde 34’ü üniversite, yüzde 25’i ise yüksekokul mezunu” diye konuşan Ünsal, “Kadın adayların ücret beklentilerini incelediğimizde, yüzde 43 ile 1.000-1.500 TL aralığının ilk sırada, yer aldığını görüyoruz. Beklentisini ‘1.000 TL’ye kadar’ şeklinde ifade edenlerin oranı ise yüzde 30’a yaklaşıyor. Toplamda yüzde 73’lük bir kesimin asgari ücret civarı bir ücret beklentisi olduğunu söylemek mümkün. Ancak yarı zamanlı işlerin de bu ücret beklentilerine dahil olduğunu vurgulamalıyız. Eleman.net olarak yarı zamanlı işlere yönelik ilanlar da yayınlıyoruz. Kadın çalışanlar, ev ve çocuklarına vakit ayırabilmek için bu çalışma şeklini sıklıkla tercih ediyor” dedi.
 
En çok başvuru bu sektörlere
Eleman.net’in verilerine göre yüzde 60’tan fazlası 20-30 yaş aralığında olan kadın adayların iş arayışlarında en çok başvuru yaptıkları üç sektör eğitim, gıda ve sağlık/hastane olarak sıralanıyor. Adaylar bu sektörlerde en çok muhasebe, satış, eğitim, sekreterlik ve halkla ilişkilerle ilgili bölümlerde sekreter, satış temsilcisi, ofis elemanı, müşteri temsilcisi ve danışmanlık pozisyonlarına başvuruyorlar. Halen çalışmakta olan kadın adaylar ise ağırlıklı olarak eğitim, tekstil ve gıda sektörlerinde, muhasebe, eğitim ve satış bölümlerinde satış temsilcisi, öğretmen, sekreter, ofis elemanı ve müşteri temsilcisi olarak görev yapıyorlar.
 
Eleman.net Verileri ile Kadın Adaylar
· Kayıtlı kadın aday sayısı: 1 milyon 100 bin 643 kişi (Tüm üyelerin %43,81’i)
· Geçen yıl kayıtlı kadın aday sayısı 920 bin.
· Kadın aday sayısında son bir yılda yaşan artış: Yaklaşık %20
· Eleman.net 2015 yılında 59 bin 130 kadını istihdama kazandırdı.
· Şu an Eleman.net üzerinde aktif olan ilanlarda 38 bin kadın aday istihdam edilmek üzere aranıyor.