Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne Osman Uzun atandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın görevinden alınarak Bakanlık Müşaviri olarak atanması ile boşalan Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne vekaleten Osman Uzun getirildi.




Osman UzunEt ve Süt Kurumu (ESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun, Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevine vekaleten getirildi. Osman Uzun’un vekaleten yürüteceği görevine başladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın internet sitesindeki Hayvancılık Genel Müdürlüğü sayfasında duyuruldu.
 
Osman Uzun kimdir?
Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevine vekalet edecek olan Osman Uzun, 1960 yılında Trabzon’da doğdu. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olan Uzun, çalışma hayatına Gümüşhane’nin Torul İlçe Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak başladı. 1989 -2007 yılları arasında Trabzon Of İlçe Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak çalışan Osman Uzun, daha sonra o dönemdeki adıyla Et ve Balık Kurumu’na (EBK) geçti. 
 
Osman Uzun, sırasıyla 2007- 2008 yıllarında EBK Strateji Geliştirme Daire Başkanı, 2008’de EBK İmalat Daire Başkanı, 2008 -2010 yılları arasında EBK Strateji Geliştirme Daire Başkanı, 2010 -2013 yılları arasında da EBK İmalat Daire Başkanı olarak çalıştığı kurumun, Et ve Süt Kurumu (ESK) adını almasından sonra da çalışmaya devam etti. 
 
Sırasıyla ESK Alım ve Üretim Dairesi Başkanı (2013-2014), ESK Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettiş (2014-2015), ESK Alım ve Üretim Dairesi Başkanı (2015) olarak görev yapan Osman Uzun, yine 2015 yılında Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştı.