Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
MÜMSAD Genel Koordinatörlüğü’ne Ebru Akdağ getirildi

Gıda sanayiinin önde gelen markaları tarafından sektörün gelişmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi amacıyla kurulan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) çalışmalarını daha da yukarı taşıma hedefiyle yeniden yapılanıyor. Bu çerçevede yeni kurulan MÜMSAD Genel Koordinatörlük görevine Ebru Akdağ getirildi
 




Ebru AkdağMutfak ürünlerinin sektörünün gelişmesine, üreticilerin ve tüketicilerin bilinçlendirilmesine yardımcı olmak amacıyla önde gelen gıda sanayicileri tarafından 2004 yılında kurulan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), geleceğe daha iyi hazırlanma hedefiyle yeniden yapılanıyor. Mutfak ürünleri ve margarinler için gerekli standart ve kodekslerin hazırlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olarak, güvenilir ürünleri tüketicilere sunmayı amaçlayan MÜMSAD, bu yeni açılım sürecinde yönetim kadrosunu daha da güçlendiriyor.
 
Bu çerçevede MÜMSAD bünyesinde yeni oluşturulan Genel Koordinatörlük görevine, gıda sektöründe uzun yıllar hizmet veren Ebru Akdağ getirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2007 yılından bu yana Metin Yurdagül’ün yürüttüğü MÜMSAD, Ebru Akdağ’ın da katılımıyla birlikte bugüne kadar sürdüğü çalışmalarını daha da yukarı taşımayı hedefliyor.
 
Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu lider profesyonel değişim programı Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı’na (IVLP) kamu dışından seçilen ilk gıda sektörü temsilcisi olan Akdağ, Aralık 2016 tarihi itibarıyla görevine başladı.
 
MÜMSAD’ın geleceğe taşınmasında ve açılım sürecinde aktif rol alacak olan Ebru Akdağ, 2005 Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2007 Ortadoğu Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans mezunu. Kariyerine 2005 yılında Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nde (MEYED) başlayan Akdağ, Kasım 2016’ya kadar burada Genel Sekreterlik görevini yürüttü.
 
Akdağ, ayrıca T.C. Kalkınma Bakanlığı’nda Gıda Ürünleri ve Güvenilirliği Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde “Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi” Hijyen Uygulamaları Kılavuzu Hazırlık Grubu Başkanlığı da yaptı.
 
MÜMSAD Hakkında 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), kuru çorba, bitki ve meyve çayları, toz tatlılar, dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinin sanayicilerini bir çatı altında toplayarak, sektörün gelişmesi için tüm gayretlerin organize olmasını, üreticilerin ve tüketicilerin bilinçlendirilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
 
MÜMSAD çatısı altında; margarin kategorisinde Besler (Ülker), Unilever, Marsa, Cargill ve AAK Turkey; Kuru Çorba/Harçlar/Bulyon kategorisinde Unilever, Ülker ve Nestle; toz tatlılar kategorisinde Dr. Oetker, Ülker ve Unilever; dondurulmuş gıdalar kategorisinde Dr.Oetker ve Kerevitaş; bitki ve meyve çayları kategorisinde ise Doğadan, Unilever ve Martin Bauer yer almaktadır.