Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Çiğ süt litre fiyatına 27 kuruş zam geldi

Çiğ süt fiyatı 27 kuruş zamlandı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada çiğ süt litre fiyatının 1.53 TL'den 1,80 TL'ye çıktığını söyledi.
 




SütÇiğ sütün litre fiyatı şu an 1 lira 53 kuruş. Üreticiler çiğ sütün litre fiyatına 3 yıldır zam gelmediğini zor durumda olduklarını belirtiyorlardı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada  1 Ocak itibarıyla geçerli olan 1.44TL/lt +0,09TL/lt=1,53TL/lt olan fiyat,1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 1,70TLlt+0,10TL/lt=1,80 TL/lt oldu.” dedi.
 
3 YILDIR ZAM GELMİYOR
Konsey toplantısı öncesi sozcu.com.tr’ye açıklama yapan Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu “Marketlerdeki süte üç senedir zam geliyor fakat üreticinin sattığı süte zam gelmiyor. Masraflarımız çok arttı. Enflasyon yüksek dayanmakta zorlanıyoruz.” diye konuştu. Solakoğlu ayrıca toplantı öncesi 2 liranın altındaki fiyatın üreticiyi kurtaramayacağını da belirtmişti.
 
27 KURUŞ ÜRETİCİYİ KURTARMAZ
Kırklareli’de 10 yıldır çiğ süt üreten Mesut Aydın yapılan zammın üreticiyi memnun etmediğini söylüyor. Aydın konuşmasında, “27 kuruşluk zam üreticiyi kurtarmıyor. En az 2 lira olması gerekiyor. Ayrıca dişi hayvanlar kesiliyor. Eskiden 50 liradan aldığımız yemi şuan 65 liradan alıyoruz. Daha iyi yem almak istesek fiyatı 72 lira… Süt üreticiliğinde birçok girdi maliyeti var ancak yapılan zam 27 kuruş. Çok az.” ifadelerini kullandı.