Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kaya Çiftliği künefeye özel peynir üretti

Evde vakit geçirdiğimiz ve mutfağa daha fazla zaman ayırdığımız şu günlerde kendi künefenizi yapmaya ne dersiniz? Doğal ürün yelpazesiyle dikkat çeken Kaya Çiftliği, Türk gastronomisinin vazgeçilmez lezzeti künefe için özel bir peynir üretti.






KünefeMezopotamya'nın Kadim şehri Hatay’ın yöresel lezzeti olan künefe, Türk mutfağının en çok rağbet gören tatlıları arasında yer alıyor. Künefenin lezzetinin sırrı ise hem kıvamında hem de peynirinin doğru seçilmesinde yatıyor. Kaya Çiftliği'nin imza lezzetlerinden Künefe Peyniri, hem profesyonellerin hem de evde künefe yapmak isteyenlerin peynir arayışına son vermeyi hedefliyor.

 

Künefe peyniri nasıl olmalı?

Kaya Çiftliği uzmanları, künefe peynirinin dil peynirine yakın bir kıvamda ama dil peynirinden daha tuzsuz olması gerektiğini söylüyorlar. Künefe peynirinde olması gereken bir özellik de çabuk yanmaması, çok uzamaması ama hemen de kopmaması...

 

Kahvaltı sofraları ve diyetler için de uygun

Tüketicilerin peynirli diğer tatlıların yapımında da kullanabileceği Kaya Çiftliği Künefe Peyniri, kahvaltılar ve az tuzlu olması özelliğiyle diyetler için de uygun. Kaya Çiftliği Künefe Peyniri, 300 gramlık ambalajıyla raflarda yerini aldı, talepler doğrultusunda ise farklı gramajlar ile de tüketiciyle buluştu.

 

FIRINDA KÜNEFE TARİFİ

Künefeyi özel künefe pişirme tepsilerinde yapabileceğiniz gibi teflon tavalarda veya fırında da yapabilirsiniz.

 

Malzemeler

350 gr tel kadayıf

200 gr Kaya Çiftliği Yayık Tereyağı

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

300 gr Kaya Çiftliği Künefe Peyniri

Şerbeti için

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

2 damla limon suyu

 

Hazırlanışı

1- Şerbeti hazırlamak için, su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Oda sıcaklığında yumuşatılmış Kaya Çiftliği Yayık Tereyağı'nı tavada eriterek üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırarak sıkışmasını sağlayın. Üzerine Kaya Çiftliği Künefe Peyniri'ni yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve elinizle bastırın.

3. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.