Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
KENT 11 bin ton bayram şekerini 35 bin noktada satışa sundu

Mondelēz International Türkiye’nin yarım asırlık markası ve ‘Her Bayramın Şekeri’ Kent, pandemi koşullarında geçen bu yıl da hedeflenen doğrultuda 11 bin ton bayram şekeri üreterek ülke genelinde 35 bin noktada satışa sundu. Kent, aynı zamanda yine evlerde geçecek bu Ramazan Bayramı için tüketicisine kolaylık sağlamak adına satış kanallarına e-ticaret sitelerinin yanı sıra anında teslimat kanallarını da ekledi.
 




Ä°hsan Kaagöz150'yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Mondelēz International'ın, çatısı altında bulunan ve Bayram Şekeri kategorisinin lider markası olan Kent, bu yıl yaşadığımız salgın sürecinden dolayı evlerde geçirmeye hazırlandığımız Ramazan Bayramı öncesinde bayram şekeri pazarını değerlendirdi.
 
Bayram döneminin yarım asırlık Kent markası için önemine dikkat çeken Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, “Bayram, bayramlaşma ve bayram şekeri bizim vazgeçilmez geleneğimiz ama geçen seneden bu yana bayramlar hepimiz için biraz farklı geçmekte. Bu doğrultuda bayramlaşma şeklimiz de günümüzün koşullarına uygun olarak gerçekleşiyor. Ancak bayramlaşmanın vazgeçilmez parçası olan, gelenek ve göreneklerimizi yaşatan şekerlerimiz yine yanımızda olacak. İkinci yılına giren pandemi sürecindeki üretimimizi yine herhangi bir aksaklık olmadan gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Gebze’deki üretim tesisimizde 11 bin tonluk üretim hedefimize ulaştık. Ekonominin ve istihdamın daha da önem kazandığı bu dönemde yine 35 bin satış noktasına bayram şekerlerimizi ulaştırdık. Bizim toplam net hasılatımızın yüzde 20’sini hediyelik ve ikramlık şeker kategorisi oluşturuyor. Türkiye’de hane başı yıllık bayram şekeri tüketimi 1 kg ve toplam bayram şekeri tüketimi ise 20 bin ton. Bu yıl da aynı rakamlara ulaşacağımızı öngörüyoruz. Mondelēz International Türkiye olarak 300 milyon TL’lik hediyelik ve ikramlık bayram şekeri pazarının yarısını oluşturuyoruz” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl insanların evde olmalarından dolayı daha çok online alışveriş yapacaklarını göz önüne alarak satış kanallarına e-ticaret sitelerini de eklediklerini belirten Karagöz, bu yıl bir adım daha atarak anında teslimat kanallarını da kullanmaya başladıklarını açıkladı. Karagöz, “Büyüklerimizi ve yakınlarımızı ziyarete gidemesek de bayram kutlamasının vazgeçilmezi Kent şekerlerimizle her zaman ve her koşulda onların yanında olma hedefiyle, geçen sene bayrama özel hazırladığımız çay, kahve veya kolonya hediyeli şeker paketlerimizi e-ticaret siteleri üzerinden de satışa sunmuştuk. Bu online satışlar, toplam satış içerisinde önemli bir yere sahip oldu. Böylelikle de ne kadar doğru bir karar aldığımızı görmüş olduk. 2021’de de e-ticaret kanallarındaki satışta yüzde 100 büyüme hedefimiz var. Bununla birlikte şimdi de online kanallarımızı geliştirme hedefimiz doğrultusunda bu yıl anında teslimat kanallarıyla da tüketicimize ulaşma kararı aldık. Bu bayram da satışlarımızın önemli bir miktarının bu e-ticaret siteleri ve anında teslimat kanallarımızdan geleceğini öngörüyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü. “Bayramlar aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolü diyerek, bu yıl da Darülaceze Topluluğu’nda konaklayan tüm yaşlılarımıza Kent bayram şekerlerimizden hediye ettik. Buna ek olarak yine çok önemsediğimiz bir destekle Kızılay’a ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 2,5 ton bayram şekeri bağışı gerçekleştirdik. Bayramın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin daha da anlam kazandığı bu günlerde hem büyüklerimize hem de ihtiyaç sahiplerine bayram coşkusunu yaşatmak için önemli bir rol oynamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 
 
Şeker satışında Covid19 önlemleri
Karagöz, Türkiye’deki satış noktalarında Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlere de değindi: “Ülkemizi tehdit eden Covid-19 salgınına karşı hem Gebze üretim tesisimiz hem de Türkiye genelindeki 35.000 satış noktamızda büyük önlemler aldık. Teması minimuma indirmek adına her bir satış noktasında görev alacak arkadaşlarımızın kullanımı için eldiven ve şeker kürekleri temin ediyor ve satış noktalarında dezenfektanlar bulunduruyoruz. Satış noktalarımızda tüketicilerimizi sosyal mesafe kuralları ve minimum temasa teşvik eden posterlerimiz bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak satış noktalarımızda bayram şekerlerinin büyük bir çoğunluğunu önceden paketlenmiş bir şekilde satışa sunarak teması minimuma indiriyoruz.” 
 
Bayram şekeri alışverişi en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da
Her sene bayram döneminde tüketici alışkanlıkları ve taleplerine yönelik araştırma yapan Kent, 2021 senesi için Türkiye’de bayram şekeri tüketiminde öne çıkan bölgeleri duyurdu. Türkiye’nin şeker haritasına göre; bayram şekeri alışverişinin yüzde 42’sinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde, yüzde 22’sinin Marmara Bölgesi’nde ve yüzde 21’inin de İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşeceği öngörülüyor.