Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Pandemide de bayram geleneklerimizden vazgeçmedik

Kahve Dünyası online mağazası verilerine göre bu Ramazan Bayramı’nda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 daha fazla çikolata satışı gerçekleşirken, Kahve Dünyası online mağazası ve pazar yeri uygulamalarının toplamına bakıldığında Türk kahvesi satışlarında ise yüzde 70 oranında bir artış yaşandı.
 




Türk kahvesiTürk kahvesi ve çikolata bayramların vazgeçilmez iki unsuru ve hepimizin ortak noktası. Pandemi ve yeni normal süreçlerinde birçok alışkanlığımızın değişmesine rağmen yıllardır süregelen geleneklerimizden biri olan bayram ziyaretlerinde çikolata hediyesi bu süreçte de devam etti. Yüz yüze görüşmeler ve bayram ziyaretleri yapılmasa da Kahve Dünyası müşterileri büyüklerine ve sevdiklerine online sipariş vererek çikolatalarını evlerine gönderdi. 
 
Şirketlerin; çalışanlarına bayramda çikolata hediye etme geleneği pandemide de değişmedi. Uzaktan çalışma sistemine geçen kurumlar, bayram çikolatalarını çalışanlarının evlerine gönderdi. Kahve Dünyası online satış verilerine göre; satın alım yapan müşterilerin sosyal fayda yaratacak ürün ve hizmetleri bu süreçte de tercih ettiği görüldü. Markanın kurumsal sosyal sorumluluk alanında satışa sunduğu ve gelirlerinin bir kısmını Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’na aktardığı iyilik kutuları satışı bu bayram hediye edilen ürünler arasında yer aldı. Elde edilen veriler çerçevesinde görüldü ki tüketiciler ailelerine gönderdiği bayram hediyelerinde sosyal fayda konusunda da daha hassas bir tavır sergiledi. 
 
Bu bayramda da ilk tercih Türk kahvesi ve çikolata
Kahve Dünyası online verilerine göre geleneksel bayram ikramı olan çikolataya bu yıl da ilgi büyüktü. Bayram çikolatası siparişleri geçtiğimiz yılki Ramazan Bayramına oranla yüzde 22 artış gösterdi. Çikolatanın yanında yine bir bayram klasiği olan Türk kahvesi de online olarak en çok sipariş verilen ürünler arasında yer aldı. Bu da pandeminin satın alma alışkanlıklarımızı değiştirse de geleneklerimizden vazgeçmediğimizi ve artık dijital ile birleşerek devam ettiğini gösterdi. Tüketicilerin bu bayramda geçtiğimiz bayrama oranla Türk kahvesi siparişleri yüzde 70 oranında arttı. Türk kahvesinin yanı sıra birbirinden lezzetli aromalı filtre kahve seçenekleri de büyük ilgi gördü. Birbirinden farklı aromalarla zenginleştirilmiş Kahve Dünyası filtre kahve çeşitlerinden fındık, karamel ve vanilya aromalı kahveler yoğun ilgi gördü. Kaliteli Kahve çekirdeklerinin özenle toplanmasıyla hazırlanan eşsiz lezzetli filtre kahveler bu bayram da evlere konuk oldu.
  
Şirketler çalışanlarına çikolata hediyesine devam etti 
İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde birçok kurumun çalışanları işlerini evden sürdürüyor. Çalışma kültüründeki bu değişim şirketlerin geleneksel bayram çikolata hediyesine engel olmadı. Birçok şirket çalışanlarının bayram çikolatasını bu kez çalışanlarının evlerine gönderdi. Kahve Dünyası online mağaza verilerine göre kurumsal siparişler geçtiğimiz yıla göre yüzde 35 oranında artış gösterdi.
 
Bu bayram manevi duygular tüketicileri yardımlaşmaya yöneltti 
Pandemi süreci ile hem çevremizi, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi koruyabilmek adına hepimizin sorumlulukları arttı. Yüz yüze ve fiziksel görüşmelerimiz azaldı. Bayramlar ve diğer tüm özel günler sevdiklerimizden uzakta yaşanmaya devam ediyor. Online alışverişlerin büyük ölçüde artış gösterdiği ve hayatımızı bilgisayar ve telefon ekranlarından sürdürdüğümüz bu süreçte tüketiciler manevi değer taşıyan ürünlere daha çok önem vermeye başladı. Kahve Dünyası online mağaza verilerine göre bu süreç tüketici tercihlerinin sosyal faydaya daha çok yöneldiğini de gösterdi. Uzun yıllardır Kahve Dünyası ürün gamında yer alan Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iyilik kutuları bu bayram en çok hediye edilen ürünler arasında yer aldı.