Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Little Caesars Türkiye’den 2021'de yüzde 45’lik büyüme 

Dünya çapındaki 145 milyar dolarlık pizza endüstrisinin önemli pizza zincirlerinden biri olan Little Caesars’ın Türkiye operasyonu, yılı yüzde 45 büyümeyle tamamlıyor. Çelebi Gıda A.Ş. ve Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru bu büyümenin altında yatan en önemli iki nedenin, rekabetin aksine restoranda günlük hamur üretimine dönmeleri ve 2015 yılında başlattıkları dijital dönüşüm olduğunu söyledi. Arıduru, “Tazeliğin verdiği lezzet artışı ve teknoloji sayesinde tercih edilme oranımız yüzde 45 arttı” dedi.
 




Little CeasearLittle Caesars, 2021 yılını yüzde 45’lik bir büyüme başarısıyla tamamlıyor. Little Caesars Türkiye operasyonunda yılı değerlendiren Çelebi Gıda A.Ş. ve Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, kategorinin çok daha üstünde bir büyüme gerçekleştirmelerinin altı yıl öncesinde başlattıkları dijital dönüşüm projesi sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.
 
2021 yılında şube sayısını 100’ün üzerine çıkarma başarısı gösteren Little Caesars Türkiye, 2021’in ilk 8 ayında şube adedi bazında satışlarda toplam yüzde 45 büyüme, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapılan satışlarda yüzde 49 artış kaydetti. Banu Arıduru pandemi sürecinde atılan tüm adımların ortak amacının toplumsal değer yaratmak ve müşteri memnuniyeti olarak geri dönüşünü sağlayacak işler yapmak olduğunu ifade ederek, “Türkiye yeme-içme kategorisi için ortalama 33 olan Müşteri Tavsiye Skoru (NPS)’nun Little Caesars için 53 olmasının bunun en güzel kanıtı olduğunu belirtti. Arıduru ayrıca, Little Caesars markasının son 14 yıldır Amerika’da “Ödenen paranın karşılığını en iyi veren marka” seçilmesinin başarılı devam eden süreçlerin doğal bir sonucu olduğunu ifade etti. 
 
Başarıda eşsiz lezzetin payı büyük
Günlük taze hamur ve taze malzeme kullanımının, Little Caesars’ın sektördeki markalardan farklılaştığı en önemli özellik olduğunu belirten Arıduru, “Beş yıl önce, her şubenin kendi hamurunu günlük yapıp kullanmasını sağlayan ekipmanları ve sistematiği kurguladık. Böylece hamurlar günlük olarak şubelerde hazırlanmaya başlandı. Yeni hasat domateslerden hazırlanan pizza soslarımız, markamıza özel üretilmiş gerçek mozzarella peynirimiz bizi lezzet olarak rakipsiz kılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Tüm dünyada düşük risk yüksek kar fırsatı
Little Caesars Pizza, 2021 yılında ABD’de yayınlanan Franchise Times Top 200+ listesinde 29. sırada yer aldı. Little Caesars global operasyonunun, yalınlığı ve verimliliği vurgulayan stratejik bir iş fırsatı olmasının yanı sıra, büyük kâr potansiyeline sahip hızlı ölçeklendirme konsepti olduğunu söyleyen Banu Arıduru, “Düşük metrekare, sınırlı sayıda çalışan ve paket servis hizmeti, işletme maliyetlerini düşük tutmaya ve karlılığı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor" dedi. Arıduru, dünya çapındaki 145 milyar dolarlık pizza endüstrisinde, Little Caesars Pizza’nın franchisee’lerin gelişmesine yardımcı olan 60 yıllık birikime ve başarısı kanıtlanmış bir iş modeline sahip olduğunu belirtti.  
 
Little Caesars Türkiye, yatırımcılara her şey dahil 1 milyon 250 bin TL + KDV’lik bir franchise yatırımı fırsatı sunuyor ve franchisee’ler yatırımlarını 36 ay içinde geri alıyorlar. Bu hızda bir geri dönüş ve yüzyılın en büyük krizinde test edilmiş düşük risk avantajı girişimcinin markaya olan ilgisini yüksek tutuyor. 
 
“2022’de gıda talebi artışta olacak, büyüme sürecek”
2022 yılı bütçe planlama süreçlerinin döviz kurları, enflasyon oranları, gıdaya gelen ve gelmesi öngörülen zamlar, işçilik gibi konular açısından zorlu geçtiğini belirten Arıduru, “2022 sadece planlama açısından değil her açıdan zor bir yıl gibi duruyor; ancak her zaman olduğu gibi duruma adapte olmayı ve kendimizi aşmayı planlıyoruz. Veriler sektörün istikrarlı büyüyeceğini gösteriyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verileri de ihtiyacın bu yönde olacağını doğruluyor. FAO’nun verilerine göre gıda talebinin 2050 yılına kadar yüzde 60-100 oranında artması bekleniyor. Dolayısıyla bu talebi karşılayabilmek için pandemide aldığı yaralarını sarmaya devam eden gıda sektörü için 2022 yılı da bu açıdan büyüyerek geçecektir. Biz de 2022 yılının Little Caesars için istikrarlı bir büyüme ile geçmesini planlıyoruz. Hedefimiz en az 15 yeni şube açmak ve LFL bazında da yüzde 47 satış artışı gerçekleştirmek” dedi.
 
Dijital yatırımlar sürecek
Little Caesars operasyonunun çevik yönetim anlayışı ve dijitalleşmenin etkisiyle hız kazandığını söyleyen Arıduru “Araştırmalar tüketicilerin yüzde 77’sinin çevrimiçi alışveriş alışkanlıklarını sürdüreceğini, dijitalleşmeye yönelik yatırımların artarak süreceğini ortaya koyuyor. Dijitalde yeni uygulamalar, projeler ve fikirlerimizle hareketliliğimizi koruyacağız. Bu alanda aldığımız 40’ı aşkın ödüle yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Ayrıca çevik yönetim anlayışının bize çok büyük bir hız ve esneklik kazandırdığını gördük. Dolayısıyla bu anlayışı devam ettirmek hedeflerimizden biri” dedi.