Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Muratbey’den “Doğru Beslen Mutlu Yaşa” projesi

Muratbey, sağlıklı ve bilinçli bir nesil oluşmasına katkı sağlayan projeler geliştirerek sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturuyor. Muratbey’in toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı planladığı “Doğru Beslen Mutlu Yaşa” projesinde Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gereken ipuçlarını veriyor.




Aile ve beslenmeMuratbey, sağlıklı beslenmenin ve güçlü bağışıklığın büyük önem kazandığı bu dönemde halk sağlığı için “Doğru Beslen Mutlu Yaşa” projesini hayata geçirdi. Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, “Muratbey olarak içinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde ve sonrasında pandemi döneminde oluşan eğilimlerin bir çoğunun devam edeceğini öngörmekteyiz.  Yaşanan süreç insanları sağlıkları konusunda daha bilinçli ve dikkatli olmaya zorladı. İnsanlar, sağlıklı beslenmeye özellikle de bağışıklığı güçlendiren beslenmeye odaklandı. İnsanların sağlıklı, besleyici gıdaları sürdürülebilir şekilde tedarik edebilmesi için üretimden tüketime her halkada en yüksek verimliliğe ulaşmayı sağlayacak çalışmalar planlıyoruz. Bunun yanı sıra toplumu bilinçlendirici ve farkındalık yükselten projeler de geliştiriyoruz.  Bu projelerden biri de, bu yılın başında hayata geçirdiğimiz “Doğru Beslen Mutlu Yaşa” Projesi. Bu proje ile 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi. 
 
Daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşamın ipuçları videolarda
Her ayın 21’inde düzenli olarak youtube üzerinden tüketiciyi bilinçlendirecek içerikler paylaştıklarını belirten Uluğ, “Değerli danışmanımız Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun eşsiz desteği ile sağlık ve bağışıklık konularında farkındalık yaratan, bilgilendirici içerikler paylaşmaya devam ediyoruz. Sosyal medyada Muratbey’i takip eden herkes doğru beslenme ile ilgili aradığı tüm soruların cevaplarını yayınlanan videolarda bulacak” dedi.
 
Muratbey doÄ�ru beslen projesiProjenin öneminden söz eden Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Pandemi döneminde artan farkındalık ile birlikte sağlıklı, doğru bilgiye ulaşmakta zorlanan insanlara yardımcı olmak için projemizi başlatmıştık. Bağışıklığı güçlendirmekten seçici beslenmeye, fazla kilolarla nasıl başa çıkabileceğimizden iştahsızlığa, süt ürünlerinin öneminden bebeklik ve erken çocukluk dönemindeki beslenmeye, D vitamini yetersizliğinden kahvaltının önemine kadar sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam için gerekli ipuçları video serimizin devamında sizlerle olacak. Bu ayki videoda da laktoz intoleransı ve beslenme ilişkisi konusuna değineceğiz. Sık görülen bir durum olan laktoz intoleransı ve bu konuda sorun yaşayanların beslenme düzenini nasıl oluşturacağı ile ilgili bilgi edinmek için ayın 21’inde saat 21.00’de youtube kanalımızda buluşalım. Doğru beslenelim, mutlu yaşayalım” diye konuştu.
 
Laktoz intoleransı hakkında bilgi edinebileceğiniz yayına 21 Mart Pazartesi günü saat 21.00’de aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
 
 
Muratbey Sosyal Medya Hesapları: