Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mettler Toledo’dan yeni nesil metal algılama sistemleri

Mettler Toledo’nun yeni M30 R Serisi metal algılama sistemleri, yabancı maddelerin ileri seviye bir teknolojiyle algılanmasını sağlıyor. Yeni nesil metal algılama sistemleri, sistem genelinde akıllı kontrolün kapsamını artıran ve oyunun kurallarını değiştiren SENSE™ yazılımı ile çeşitli gıda üretim uygulamalarındaki yabancı maddeleri tespit etmek için tasarlandı.
 




Mettler ToledoMettler Toledo Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü, gıda kontrolü pazarına yeni bir boyut kazandıracak yeni nesil metal algılama sistemleri serisini piyasaya sürdü. Özellikle küçük ve orta ölçekli üreticiler ve/veya taşeron ambalajlama firmaları için tasarlanmış akıllı dijital kontrol cihazının adı M30 R Serisi. Tam entegre sistemin modüler tasarımı, zamanla gelişen uyumluluk ve üretkenlik gereksinimlerine göre uyarlanabiliyor. Bu özelliği M30 R Serisini yüksek performansa değer veren üreticiler için geleceğe dönük esnekliğe sahip ideal bir başlangıç seviyesi metal algılama çözümü haline getiriyor.
 
ÜRETICILERIN SÜRDÜRÜLEBILIRLIK HEDEFLERINI DESTEKLEYEN TEKNOLOJI
Yeni M30 R Serisi metal algılama sistemlerini rakip çözümlere kıyasla öne çıkaran en önemli husus; yeni ve akıllı SENSE™ yazılımı tarafından desteklenen dijital bir platform olması. Bu, ileri seviye algoritmalarla birlikte, bu başlangıç seviyesi modellerin minimum hatalı ayırma oranlarıyla tüm metal yabancı madde türlerine karşı yüksek hassasiyet göstermesini mümkün kılıyor. Dinamik denge kontrolündeki yenilikler, güvenilirliği artırmak için çevresel gürültü ve titreşimlere karşı korumaya yardımcı olmak üzere metal dedektörün ana sensörünü dengeliyor. Başlangıç seviyesi M30 R Serisi, standart olarak aerodinamik özelliklere sahip modüler bir platform konseptiyle tasarlanmıştır. Metal dedektörü ve konveyör; düzenlemelerle uyumluluk veya üretim gereksinimleri değiştikçe kolaylıkla uyarlanabiliyor. Bu, üreticilerin ekipmanlarının kullanım ömrünü daha düşük bir toplam işletme maliyetiyle uzatmalarına yardımcı olarak, sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyor.
 
Mettler Toledo Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü Metal Algılama Sistemleri Ürün Kontrolü Uzmanı Mike Bradley, “SENSE™, metal algılama alanında gerçekten ezber bozuyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu, tıpkı bir insan beyni gibi, dijital kontrol sistemlerindeki ve entegre konveyörlerdeki sinir ağına komuta ediyor. Tüm metal algılama sisteminin kontrolünü benzeri görülmemiş seviyelere taşıyor, hüküm ve kararlar veriyor, her zaman öğreniyor ve işin her yönünü sürekli olarak uyumlu hâle getirip optimize ediyor.”
 
MT ekranSENSE™ YAZILIM TEKNOLOJISININ ÖZELLIKLERİ
Mettler Toledo Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü’nün alanının önde gelen SENSE™ yazılım teknolojisi temel alınarak tasarlanan ilk ürün ailesi olan M30 R Serisi, orta ölçekli metal algılama cihazları alanına akıllı çalışma ve gelişmişlik açısından önemli ve yeni seviyeler getiriyor. Tam renkli dokunmatik ekran, önemli görevlere hızlı erişim menüsünden erişme olanağı sunarak çalışmayı kolaylaştırıyor. Standart olarak sunulan 33 dil seçeneği dâhil olmak üzere, bireysel kullanıcı seviyesinde yerelleştirme olanağı, hata riskini azaltıp üretkenliği artırıyor. Yeni metal algılama sistemleri; sağlam bir endüstriyel tasarıma sahip olup çok çeşitli üretim ortamlarında uzun vadeli, güvenilir performansı desteklemek için IP65’ten IP69K’ya kadar üç seviyeli giriş koruması sunuyor.
 
M30 R SERISI’NI OLUŞTURAN METAL DEDEKTÖRLER
M30 R Serisi; farklı üretim, uyumluluk gereksinimleri ve bütçeye uygun dört metal dedektörü modelinden oluşuyor:
 
» M31R StandardLine – Tüm gıda segmentlerinde çok yönlü, güvenilir kontroller için; eski modellere kıyasla ’a kadar küresel hassasiyet artışı sağlayan eDrive ile yüksek frekanslı,ayarlanmış teknoloji.
 
» M33R PlusLine – Yulaflı bar, makarna, şekerleme ve atıştırmalıklar gibi kuru uygulamalar için ideal, küresel hassasiyet performansında %20’ye kadar iyileştirme sağlayan çok yüksek frekans ayarlı teknoloji ve eDrive ile gelişmiş performans.
 
» M33RB PlusLine – Et kasaları ve 25 kg’lık un çuvalları gibi dökme ürün uygulamalarında %30’a kadar artırılmış küresel hassasiyet performansı sağlayan, optimize edilmiş kasa/bobin geometrisi ile birleştirilmiş çok yüksek frekans ayarlı teknoloji ve eDrive ile gelişmiş performans.
 
» M34R PlusLine – Kırmızı et, kümes hayvanı eti, deniz ürünleri, süt ürünleri, yüksek tuz içeriğine sahip ürünler ve metalik filmle paketlenmiş ürünler gibi ıslak, zorlu ve iletken uygulamalara göre uyarlanmış, ıslak veya iletken uygulamalarda küresel hassasiyet performansını %25’e kadar iyileştirmek ve hatalı ayırma oranlarını azaltmak için Çift Eş Zamanlı Frekans ve Ürün Sinyali Bastırma teknolojisini kullanan gelişmiş performans.
 
MT ekmekMetal dedektörler, Mettler Toledo’nun yakın zamanda geliştirdiği GC Serisi sistemler dâhil olmak üzere çok çeşitli konveyör sistemleriyle entegre edilebiliyor. Bu modüler konveyör sistemi, çözümü artık artırılmış bant uzunlukları, içi boş olmayan çerçeve seçeneği, üstten süpürme ve geri çekme bandı dâhil olmak üzere daha geniş bir ayırma cihazı yelpazesi gibi yeni özellikler içeriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mike Bradley, “Gıda işleyicileri, hızlı tüketim ürünü üreticileri ve taşeron ambalajlama firmaları, uzun zamandır ileri seviye metal algılama işlevleri elde edebilmek için üst düzey bir sisteme yüksek meblağ ödemek zorunda olduklarını düşünüyorlardı” şeklinde devam etti. 
 
Bradley, “M30 R Serisi metal algılama sistemlerimizin piyasaya sürülmesiyle artık durum değişti. Artık uygun fiyata son derece ileri seviye işlevler sağlayan akıllı, dijital bir metal algılama sistemine yatırım yapabilirler. Akıllı kontrol işlevinin yanı sıra, METTLER TOLEDO’nun ünlü, güçlü güvenilirliğinden yararlanabilirler ve yatırımlarının geleceğe yönelik olduğuna ve gereksinimlerine göre uyarlanabileceğine emin olabilirler. Sözünü ettiğim bu çözüm; markalarını, proseslerini ve kârlarını koruyacak yeni nesil metal algılama sistemidir” diye konuştu.
 
Daha fazla bilgi için www.mt.com/md-m30-rseries-pr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
ÖLÇÜ VE TARTIM TEKNOLOJİLERİNDE GLOBAL MARKA: METTLER TOLEDO 
Hassas cihazlar sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Mettler Toledo, dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren bir üretici ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirket, birçok pazar segmentinde üst sıralarda yer alıyor. Mettler Toledo, zorlu endüstriyel ve gıda üretim proseslerinde, laboratuvarlarda kullanıma ve hat içi ölçüme yönelik tartım sistemleri ve analiz cihazları alanında en büyük tedarikçilerden biri konumunda. Mettler Toledo’nun Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü, otomatik kontrol teknolojisi alanında önde gelen sağlayıcılardan biridir. Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü şu markaları içeriyor: Safeline metal algılama ve X-ray kontrolü, Garvens ve Yüksek Hızlı otomatik ağırlık kontrol terazileri, CI-Vision ve PCE Track & Trace. Ürün kontrol çözümleri, üreticilerin proses verimliliğini artırmanın yanı sıra endüstri standartlarına ve düzenlemelerine uymalarına da yardımcı oluyor. Mettler Toledo sistemleri, sürekli olarak daha yüksek ürün kalitesi sağlayarak hem tüketicileri hem de üreticilerin, ürünlerinin ve markalarının itibarını korumaya yardımcı oluyor.