Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Yeni kabine açıklandı... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinede bulunan isimleri açıkladı. Yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanlığı’na İbrahim Yumaklı atandı. Yumaklı, 7 Nisan 2022’den bu yana Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 




Ä°brahim YumaklıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Ekonomide merakla beklenen isim olan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilirken, İçişleri Bakanlığı'na eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı ise Türk Silahlı Kuvvetleri Başkanı Yaşar Güler oldu. Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı ise İbrahim Yumaklı oldu.
 
Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı koltuğuna Cevdet Yılmaz otururken, yeni kabinede ilk kez bakan olan 15 isim yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın kabinesinde geçmiş dönemden sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yer alırken, 15 yeni isim kabinede kendine yer buldu.
 
Yeni kabine hangi isimlerden oluşuyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede bulunan isimler ve görevleri şöyle:
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz
Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan
İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya
Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç
Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar
Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy
Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin
Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Sanayii ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır
Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı
Ticaret Bakanı: Ömer Bolat
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? 
Yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı, 1969’da Kastamonu’da dünyaya geldi. Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nin ardından 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Yumaklı, iş hayatına 1993’te Marshall Boya A.Ş.’de ithalat işlemleri uzmanı olarak başladı.
 
Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya AŞ ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011’de Al Jazeera Türkiye’de çalışmaya başlayan Yumaklı, 2012-2015 yıllarında grubun sahip olduğu TV kanalını yönetti. Yumaklı, Ocak- Ekim 2016 döneminde Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev aldı.
 
Ekim 2016’dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ’ta görev yapan Yumaklı, 7 Nisan 2022’den bu yana Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı idi. İngilizce bilen Yumaklı, evli ve iki çocuk babası.