Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Jokey, Türkiye’deki fabrikasının 25. yılını kutladı

“Her amaç için doğru ambalajı önermek” sloganıyla Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki müşterilerine göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, 25. kuruluş yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte kutladı. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.




Jokey 25. yıl kutlamaTürkiye’de ilk fabrikasını 1998 yılında İstanbul'un yaklaşık olarak 60 km güney doğusunda bulunan Gebze – Kocaeli’nde açan Jokey Türkiye’nin çeyrek asırlık yolculuğu büyük bir başarı öyküsüne dönüştü. Günümüz itibariyleJokey Fabrikası, plastik enjeksiyon ambalaj üretimi alanında dünya çapındaki en modern üretim tesislerinden biri konumunda bulunuyor. Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki bütün ölçekte birçok müşterisine 1998 yılından beri göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, gıda dolumundan gıda dışı ürünlere, standarttan özel çözümlere kadar her biçim ve hacimde ürün serileri sunuyor. 
 
HAKAN ÖZHUY: “ÇALIŞANLARIMIZDAN VE PAZARDAKI KONUMUMUZDAN GURUR DUYUYORUZ”
Jokey Türkiye, 25. yılını 9 Eylül 2023 tarihinde çalışanlarına özel bir etkinlikle kutladı. Jokey Türkiye, gecede İstanbul’un etkileyici manzarası eşliğinde tüm çalışanlarını, gala yemeği ve ardından boğazda tekne turuna davet etti. Etkinlikte konuşan Jokey Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özhuy, “Çalışanlarımızın performansından ve 25 yılda birlikte elde ettiğimiz pazardaki lider konumumuzdan büyük gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Jokey Grubu CEO’su Jens Stadter ise, “Jokey Türkiye bir Alman-Türk başarı öyküsüdür ve yıl dönümümüzü çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte kutlamak, onlara bağlılıkları ve güvenleri için teşekkür etmek için keyifli bir fırsattır” diye konuştu.
 
Gecede bir konuşma yapan Jokey Group Operasyon Direktörü Thomas Becker da, JokeyTürkiye’nin 20 bin metrekarelik bir alanda, 31 ülkedeki 350’den fazla müşterisine ambalaj ürettiğine dikkat çekerek, “Tesis artık Türk plastik sektörünün vitrin fabrikası haline gelmiş olup, plastik enjeksiyon kalıplama alanında dünyanın en gelişmiş üretim tesislerinden biridir. Uzmanlığı ve müşterileriyle olan güvenilir ortaklığı sayesinde JokeyTürkiye, kendisini MENA bölgesinin lider gıda ambalajı üreticisi olarak kanıtlamıştır. Bundan gurur duyuyoruz” dedi.
 
SERT AMBALAJDA DÜNYA DEVLERI ARASINDA
1968 yılında ilk faaliyetlerine başlayan Jokey, dünyada plastik enjeksiyon üretiminde mükemmel uzmanlıkla özdeşleşen şirketlerden biri olarak kabul ediliyor. Almanya’nın Wipperfürth kentinde yerleşik bir aile şirketi olan Jokey, sert plastik ambalajlar alanında dünyanın en büyük üreticilerinden ve teknoloji liderlerinden biridir. Jokey’de, gıda dolumundan gıda dışı ürünlere ve standarttan özel çözümlere kadar bütün uygulama alanları için her biçim ve hacimde ürün serileri sunuluyor. Şirketin misyonunu ise “Her amaç için doğru ambalajı önermek” oluşturuyor.
 
Jokey Türkiye ürünHER AMAÇ IÇIN EN DOĞRU AMBALAJ
100 ml’den 35 litreye kadar her şekil ve ebatta çeşitli yardımcı aksesuar ve aksamlar da dâhil olmak üzere, IML dekorasyonlu kova ve kapaklar üretmektedir. Hem de farklı miktarlara kadar kullanılabilinen yeniden değerlendirilmiş sürdürülebilir ham maddelerle. “Thinwall” olarak adlandırılan ince cidarlı, hafif ürünlerin imalatını gerçekleştiriyor. Şirket böylece plastik kullanımını, müşterilerinin ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda en aza indirgemeye çalışıyor. Jokey’de ambalajlar 1990 yılından bu yana %40 oranında hafifledi. Bu da sadece çevre ve iklime faydalı değil, müşterilerinin de yararına olan bir özellik.
 
MÜŞTERILERE ÖZEL ÇÖZÜMLER
Jokey müşterilerine özel olarak tasarlanmış ve dekore edilmiş ambalajlar üretiiyor. Satış odaklı bir ambalaj dizaynı, ürün rengi, ham madde ve dekorasyon seçenekleri arasında önemli bir rol oynuyor. Jokey’de ihtiyaçlara yönelik tüm yaratıcı seçenekler bulunuyor. Ayrıca şirketin vizyonu 2030’a kadar sıfır iklim etkisi. Bu yolda, müşterilerine sürdürülebilir iklim projelerindeki sertifikalarla CO2 dengesi sunuluyor. 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Jokey, kendi iş modellerini küresel hedeflerle uyumlaştırırken, bu bağlamda çalışmalarını sürdürüyor.