Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Davutoğlu: Gıda, konusuna öncelik verilmeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da D-8 15'inci Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda konuştu.





ahmet_davutoglu.png

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da D-8 15'inci Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, 15 yıl önce kurulan D-8'in daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtirken, D-8 ülkelerinin potansiyellerini ortaya koymaları halinde doğu ile batı arasında önemli bir köprü görevi üstleneceğini bildirdi.

 

D-8 ülkelerinin işgücü, üretim ve ulaşım sorunlarının çözümüne odaklanmasının gerektiğini belirten Davutoğlu, bu oluşumun bölgesel barış ve huzur için de büyük önem taşıdığını belirtti. Davutoğlu, "Yaşadığımız çağ, bilgi ve teknoloji çağıdır. D-8 ülkeleri, mesafelerin uzak olmasına aldırmaksızın bilgi ve teknoloji imkanlarını kullanarak çalışmalarına hız vermeli ve bu forumu geliştirmelidir" dedi.

 

İstanbul'daki D-8 Sekretaryasının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, ilerlemenin daha hızlı sağlanması için kısa süreli toplantılara da ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. D-8 ülkelerinin eEkonomi, gıda, enerji ve teknoloji konularına öncelik vermesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle dedi:

 

"Biz D-8'in devlet ve özel sektörün bir arada katılımının sağlandığı bir form olmasını istiyoruz. Bütün bu çalışmalara rağmen kuruluşta belirlediğimiz hedeflerin çok uzağındayız. Bu hedeflere yaklaşmamız için D-8 ülkeleri arasında vize, vergi, gümrük konularında çalışmalar yapmamız ve ilerleme sağlamamız gerekmektedir."