Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Doruk Group Holding 40. yaşını kutladı

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Doruk Group Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, tek varoluş amaçlarının Türk tüketicisinin doğru ekmekle sağlıklı beslenerek yaşam kalitesini artırmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.





doruk.jpg

‘Bir buğday tanesinden dünyalar kurmak’ vizyonuyla tohumdan sofraya her aşamada aktif olarak yer alan Doruk Group Holding, kuruluşunun 40 yılını 13 Kasım 2012 Salı günü İstanbul’da verdiği davetle kutladı. Grup çalışanlarının yanı sıra iş ortaklarının da katılım gösterdiği kutlama gecesinde Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de ekmek tüketme alışkanlığı hakkında bilgilerin yanı sıra grubun 40 yıllık geçmişini, gelişimini ve hedeflerini davetlilerle paylaştı.

 

Buğday tohumundan sofradaki ekmeğe kadar süren değer zinciri

 

‘Bir buğday tanesinden kocaman dünyalar kurmak’ vizyonuyla 40 yıldan bu yana unlu mamuller sektöründe yer alan Doruk Group Holding’in varoluş amacının Türk tüketicisinin sağlıklı ekmekle doğru beslenerek yaşam kalitesini artırmaya katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Hasip Gençer, holding olarak buğday tohumundan ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği tüm süreci bir değer zinciri olarak tanımladıklarını ifade etti. Türkiye’de ekmek sektörünün gelişimi için yapısal yaklaşımlarını aktaran Hasip Gençer, üretilen ekmeğin nitelikli beslenmeye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi için grup olarak öngördükleri bakış açısını paylaştı. Tarihi bulgulara göre ilk buğdayın M.Ö. 8800- 8400 yılları arasında Karacadağ Ovası’nda yetiştirildiği ve Türkiye’nin dünyada kişi başına en çok ekmek tüketen ülkesi olduğunu belirten Gençer, kişi başına yılda 150 kilogram ekmek tüketildiğini söyledi.

 

Holding bünyesindeki yapılanmayı da aktaran ve faaliyet gösterdiği her alanda liderlik hedeflediklerini belirten Gençer, “Tekirdağ’da 1972’de Marmara Un Sanayii Anonim Şirketi ile temeli atılan Doruk Group Holding, bugün buğday tohumundan ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği tüm süreçte var olan ve dünyada sadece bu işe odaklanmış en kapsamlı yapılanmayı oluşturuyor. Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding, Doruk Una Değer Katma Holding ve Doruk Unlu Lezzetler Holding olmak üzere operasyonel verimlilik ve küresel rekabet esnekliği oluşturan üçlü bir yapılanmaya sahip olan Doruk Grubu, dünya üzerinde buğday değer entegrasyonunu tamamlamış ve sadece bu değer zincirine odaklanmış en kapsamlı yapılanmayı oluşturuyor” diye konuştu.

 

Tüketici ihtiyaçları faaliyetlerimizin merkezinde

 

Doruk Grubu’nun Yıldız Holding ile ortak girişimi olan Doruk Unlu Lezzetler Holding’in UNO markasıyla Türkiye’de paketli ekmek kategorisinin öncüsü olduğunu hatırlatan Hasip Gençer, toplumun en önemli besin maddelerinden birine sağlık, hijyen ve besleyicilik gibi unsurları eklediklerini kaydederek, “Bir diğer marka Komşufırın ile unlu mamuller tüketimini çağdaş ve sağlıklı mekanlar ile birleştiren ve farklı lezzet arayışlarına karşılık veren Doruk Unlu Lezzetler Holding, tüm faaliyetlerinin merkezine ise tüketici ihtiyaçlarını koyuyor” şeklinde konuştu.