Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türk şekeri dünyaya Kurtlar Vadisi ile açılacak

Şekerleme ve Şekerli Mamulleri Tanıtım Grubu TÜRK çikolata ve şeker sektörünün Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da tanıtılması için Kurtlar Vadisi dizisinin yıldızı Necati Şaşmaz’la anlaştı.




necati_sasmazŞekerleme ve Şekerli Mamulleri Tanıtım Grubu Başkanı Zekeriya Mete ‘çalmadık kapı’ bırakmayacaklarını belirterek geneleksel Türk ürünlerini dünyanın her yerinde tanıtacaklarını söyledi. 2012 yılı Nisan ayında kurulan tanıtım grubunun çatısı altında 3 başlığı barındıracağını ifade eden Mete, bunları bakliyat, unlu mamuller ve şekerleme olduğunu belirtti.
Türkiye’nin diziler sayesinde Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da çok iyi taındığını belirten Zekeriya Mete “Sadece 2013 yılında 20’den fazla ülke ziyaret edilecek. 2013 yılı için 1.5 milyon dolarlık bir bütçe belirledik” diye konuştu. Başta Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede takip edilen Polat Alemdar ile el sıkıştıklarını belirten Mete, “Bu kadar sert ifadesi olan bir yüzü Türk çikolatası yumuşatacak. Nisan ayında Libya’da kendisiyle çalışmalarımız olacak. Başka ülkelerde bilinmeyen geleneksel tatlılarımızı, Türk ürünlerini dünyaya tanıtacağız’dedi. Mete, sloganlarının “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Hepsinden yiyelim hepsini yemeyelim” olduğunu söyledi.    
61 dolarlık navlun sıkıntısı
Zekeriya Mete, şeker ve çikolata ihracatçısının en önemli sorunlarından biri olan 61 dolarlık navlun ücretinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çözülme safhasına geldiğini söyledi. Türkiye’de şeker ithalatının yasak olduğunu dile getiren Zekeriye Mete buna gerekçe olarak gösterilen milli şeker politikasını anlayışla karşıladıklarını belirterek ”Dünyada rekabet ettiğimiz firmalara karşı hep bir adım geride kalıyoruz” dedi.

Kaynak: Hürriyet