Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TSE ilk Helal Çiğ Köfte Sertifikasını Tatlıses’e verdi

TSE’nin gıda mamulleri hazırlayan, satışa sunan veya servis eden hizmet yerlerinin Helal şartlara uygunluğunun değerlendirildiği Helal Ürün Belgesi, kriterlerinin de belirlenmesiyle çığ gibi büyüyerek sektör haline gelen çiğ köfteyi de kapsıyor. Bu kapsamda TSE’den Helal Sertifikası almaya hak kazanan ilk çiğ köfte markası Tatlıses Çiğ Köfte oldu. İbrahim Tatlıses’e belgesini TSE Başkanı Hulusi Şentürk teslim etti.




ibrahim_tatlıses_cig_kofte_tseGıdaların hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir helal güvenilirliğinin sağlanması “Helal Gıda Belgelendirmesi” ile sağlanıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en yetkin belgelendirme kuruluşu TSE, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında üç yıl yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar sonucunda İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanmış olan Helal Gıda Standartlarını, adapte Türk Standardı olarak kabul etmiş ve talepleri almaya başlamıştır.
Düzenlenen törende sertifikayı teslim eden TSE Başkanı Hulusi Şentürk: “Çiğ Köfte alanında ilk SMIIC helal gıda belgesini sizler hak ettiniz. Umarım kalitenizle ve hijyeninizle bu sektörde ve diğer sektörlerde de örnek olursunuz. Bu belge aynı zamanda İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü adına verilmiş İslam dünyasındaki ilk çiğ köfte helal belgesi olmaktadır. Dolayısıyla bugün birçok ilklere imza atmış oluyoruz. Sizleri tekrar tebrik ediyorum“ dedi.
Helal Sertifikası hakkında belge veren kuruluşların güvenilirliğine dikkat çeken İbrahim Tatlıses: “Ben helal sertifikasını kendi adıma değil ekibim adına alıyorum. Çünkü çiğ köftenin başında ince eleyip sık dokuyan bir ekibimiz var. İlk sertifikayı almaya hak kazandığımız için ekibimle iftihar ediyorum. Bizim insanlarımız her zaman helal ve güzel olana layıktır. Norveç’te Helal Sertifikalı ürünlerde çıkan domuz eti, sertifika veren kuruluşların yaptığı denetlemelerin ve güvenilirliğinin önemini gösterdi. Az kazanalım ama insanlar güzel şeyler yesinler. Biz işimizi para kazanmak için yapmıyoruz. Çiğ köfte içerisine patates, bulyon ve su katmak bize sadece para kazandırır. Biz insanımızı mutlu etmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.