Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karma Grup Direktörü Gülce Durmaz: Gıda sektörü için referans kuruluş olmayı hedefliyoruz

Karma Grup’ta kısa bir süre önce direktörlük görevine başlayan Gülce Durmaz ile kariyeri, bugünkü çalışmaları ve geleceğe dair hedeflerini konuştuk.
 




Gülce DurmazGülce Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? (kısa özgeçmişiniz) Karma Grup’un yeni faaliyet alanlarını anlatabilir misiniz?
1994 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Mezuniyetten sonra Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansa başladım. Yüksek lisans sırasında yine aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Gıda mikrobiyolojisi ders ve laboratuvarında asistanlık yaptım ve Salmonella’nın tespitinde PCR tekniğinin geliştirilmesi konulu yüksek lisans tezimi tamamladım. 1997 yılında Maret A.Ş.’de üretim mühendisi olarak çalışmaya başladım, sonra Kalite Bölümü’ne geçerek Laboratuvar, Duyusal Değerlendirme, ISO 9001, HACCP ve fabrika hijyeni çalışmalarında mühendis ve yönetici olarak görev aldım. 2001 yılı itibarı ile Kalite Sistem Laboratuvarları’nda Mikrobiyoloji Laboratuvarı Şefliği, Laboratuarlar Koordinatörlüğü ve Operasyon Direktörlüğü pozisyonlarında yöneticilik yaptım. ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu, Duyusal Değerlendirme konularında eğitimler verdim. Zeytindostu Derneği, ONAOO-İtalya ve Instituto de la Grasa-İspanya’dan zeytinyağı tadım ve zeytinyağı duyusal analizleri eğitimleri alarak ve panelist seçimi testlerini geçerek 2008 yılında zeytinyağı tadım uzmanı oldum, 10 yıldır keyifle zeytinyağı tadımlarında tadım uzmanı olarak görev alıyorum. 22 yıllık kurumsal çalışma hayatımı kısa bir ara vermek üzere noktaladım. Bundan sonrasında teknik uzmanlığıma ihtiyaç duyulan konularda eğitimler, danışmanlık, AB projeleri ve akreditasyon denetimleri ile yarı zamanlı çalışmaya devam edeceğim. 
 
Karma Grup, sektör uzmanlarının tecrübe ve deneyimlerini müşterileri ile paylaştığı, karşılıklı güven esasına dayalı ve müşterimiz velinimetimizdir düşüncesi ile faaliyetlerine başlayan, sektörel uzmanları bir araya getiren amatör ruhlu profesyonellerin keyifle çalıştığı bir şirket. Yeni hizmetlerimiz arasında duyusal değerlendirme eğitim ve danışmanlığı, risk yönetimi, yalın eğitimler ve artarak devam eden prosese yönelik eğitim, danışmanlık hizmetlerini sayabiliriz. 
 
Firma olarak gıda ve gıda dışı sektörüne yönelik sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Karma Grup gıda ve gıda dışı ( kozmetik, kağıt, kişisel bakım ve ambalaj) endüstrisine spesifik eğitimler ile sistem, mevzuat ve proses danışmanlığı hizmetleri vermektedir. Ekibimizde alanında uzman gıda mühendisi, kimya mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar bulunmaktadır ve hepsi kendi uzmanlık alanlarında sektörün tanıdığı, güvendiği değerli isimlerdir. Bizler müşterilerimize özel uygulama çözümleri üreten yeni mezun meslektaşlarının ve gıda güvenliğine gönül veren sektör çalışanlarının her zaman yanında olacağı referans kuruluş olmayı hedefledik, bu amacımız doğrultusunda güvenilir adımlarla ilerleyeceğiz.
 
Uzmanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Eğitmenlerimiz ve danışmanlarımız sektör spesifik yetkinliği olan baş denetçi arkadaşlardan ve profesyonel çalışma süreleri 20 yılı aşkın uzmanlardan oluşmaktadır.
 
Gıda sektöründeki profesyoneller eğitim programınızı nasıl takip edebilirler? Seminerlere katılım kriterleri var mı? 
Web sayfamızı ve şirketimizin Linkedin sayfasını takip etmelerini öneriyoruz, özellikle yeni mezun arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz bu sayfaları takip ederek fırsatlardan faydalanabilirler.
 
Son olarak neler eklemek istersiniz?
Deneyimli, işine gönül vermiş sektör çalışanlarının bir araya geldiği Karma Grup proses ve kalite alanındaki yetkinliklerini sektöre aktarmaya ve sektörün spesifik ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeye devam edecektir.