Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
MADO’dan 2023 yılında 1000 şube hedefi

Geleneksel Maraş dondurmasının en önemli temsilcilerinden Mado, yurt içi ve yurt dışındaki mağaza sayısını 1000’e çıkarmayı planlıyor. 
 




Mado167 yıllık geçmişiyle Türkiye’de geleneksel dondurma denince akla gelen ilk markaların başında gelen Mado, temsilcisi olduğu Maraş dondurma geleneğini modern üretim tesisi ve kafe restoranlarıyla Türkiye ve dünyayla buluşturuyor. 1992 yılında Mado markasıyla İstanbul’da Cadde Bostan’da ilk açılan Mado Kafe kısa zamanda beğenilen bir mekan olurken, franchize sistemi ile yeni Mado kafe restoranları açıldı. Euromonitor tarafından yapılan bağımsız bir araştırmaya göre Mado, Türkiye’de cafe segmentinde pazar payının %32.7 si ile 1 numaralı franchise konsepti.
 
Mado’nun lezzet sırrı
Dünyanın dört bir yanında beğeniyle tüketilen Mado dondurmalarının tamamı Kahramanmaraş’ta kurulu tesislerde geleneksel yapım yöntemlerine sadık kalınarak ISO 9000 ve ESO 2000 kalite standartlarına uygun olarak üretiliyor. 8 saatlik bir üretimde 3 bin 750 kg süt kullanıldığını belirten Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, 2017 yılında 11 milyon kg süt kullandıklarını, bu sütü öncelikle Kahramanmaraş bölgesindeki ve yakın illerdeki üreticilerden tedarik ettiklerini açıkladı. Dondurmalarında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını vurgulayan Yılmazoğlu, “Dondurmalarımızın yapımında yüzde 100 doğal ve taze meyveler kullanıyoruz. Bu nedenle mevsim şartları, çevresel koşullar ve meyvelerin doğasından kaynaklı; zaman zaman renk ve lezzet farklılıkları olabiliyor. Bu farklılıklar dondurmalarımızın doğal olduğunun göstergesidir. Kullanılan sütler çeşitli analizler yapıldıktan sonra üretime alınıyor. Mado lezzetinin sırrı Maraş coğrafyasına özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin sütleri ve yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen salebin kıvamıdır. Ayrıca keçi sütünün vermiş olduğu beyazlık, kendine has aroma ve onun saleple olan eşsiz birleşimi de Mado dondurması lezzetinin en önemli sebeplerindendir” dedi.
 
Veganlar için geniş lezzet seçeneği 
Dondurma portföylerinde şeker ilavesiz bal ile tatlandırılmış dondurmalar ve vegan severler için üretilen hayvansal madde içermeden üretilen dondurma çeşitleri bulunduğunu kaydeden Mehmet Yılmazoğlu, “Vegan dondurmalar, fındık sütlü vegan dondurma, Hindistan cevizi sütlü vegan dondurma, frambuazlı vegan dondurma, bitter çikolatalı vegan dondurma olarak çeşitlendiriliyor. Şeker ilavesiz dondurma çeşitleri ise; ballı bademli, incirli, hurmalı, karadutlu olarak dondurma severlere sunuluyor. Dondurma dışında günlük 35 bin paket geleneksel sütlü tatlı çeşitleri üretiyoruz ve bu alanda da pazar lideri bir firmayız .Kahramanmaraş keçi peyniri ve parmak peynir de diğer sütlü ürün çeşitlerimiz arasında bulunuyor. Peynir üretimimizin büyük bölümünü böreklerimizde, künefede ve şubelerimizde ambalajlı ürün olarak satışa sunuyoruz” diye konuştu.
 
Dondurma pazarı büyüyor
Mado’nun yurt içinde 300’ün üzerinde şubesi ve 21 ülkede bulunan 44 şubesiyle hızla büyümeye devam ettiğini vurgulayan Mehmet Yılmazoğlu, günlük olarak şubelerde yıllık olarak 50.4 milyon kişiye hizmet sağladıklarını ifade etti. Türkiye’de dondurma pazarının gittikçe büyüyen bir trend haline geldiğinin altını çizen Yılmazoğlu. “Marka çeşitliliğine sahip bir pazar olması, sektörün büyümesi ve dondurma tüketme alışkanlığının artması açısından sevindiricidir. Kişi başı dondurma tüketim miktarının 3,5 litre civarında olduğu tahmin ediliyor. Yeni gelen markalar ile aramızdaki olumlu farklılıklar görüldükçe kalite anlayışımız ve doğallığımız bizi hem yurt içi hem de yurt dışı pazarda daha da farklı ve iyi bir noktaya taşıyor. Çünkü biz dünyadaki bu marka çeşitliliğinin içerisinde Mado olarak geleneksel dondurma üretiminde farklılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
2023 yılında yurt içinde 500 ve yurt dışında 500 olmak üzere 1000 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu,  “Üretim tesislerimizi her geçen gün büyütüyoruz iki yıl içinde yeni tesisimize 10 bin metrekarelik bir alan daha ekliyor olacağız  Şu anda Bulgaristan’da üretim tesisi kuruluyor, bu yıl içerisinde tesisimizi hizmete alıyoruz” dedi.