Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Atomika Makina yeni teknolojilerle gıda sanayinde büyüyecek

23 yıldır gıda ve plastik geri dönüşüm sektörüne yönelik endüstriyel makinelerin temsilcilik ve satış sonrası servis hizmetlerini veren Atomika Makina, gelecek yıl portföyüne katacağı yeni makine sistemleriyle pazar payını artırmayı hedefliyor.





gurhan_nergisoglu.jpg

1989 yılında Ankara’da kurulan ve dünyada konularında lider durumundaki birçok firmanın Türkiye temsilciliğini yürüten Atomika Makina, gıda ve plastik geri dönüşüm sektörüne yönelik endüstriyel makinelerin temsilcilik ve satış sonrası servis hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Buhler Sortex renk ayıklama makineleri, CPM Proctor kavurma-kurutma fırınları, Paxiom paketleme makineleri, S+S metal dedektörleri, Buhler çeltik ve bulgur işleme hatları, Revtech sterilizasyon sistemleri ve Pellenc plastik geri dönüşüm/ ayıklama teknolojilerinin Türkiye temsilciliklerini bulunduran Atomika, ürünleri hakkında bilgilendirmeyi ise, müşterilerle doğrudan görüşmeler yaparak veya isteyen müşterilere deneme imkanı sunarak gerçekleştiriyor.  

 

Kuruyemiş üreticilerinin çözüm ortağıyız

2013 yılı içinde de temsilcisi oldukları firmalara ait makinelerin kullanımını yaygınlaştırmayı ve farklı sektörlere yönelik temsilcilik sayısını artırmayı planladıklarını söyleyen Atomika Makine Satış Temsilcisi Gürhan Nergizoğlu, merkezi Ankara’da, şubeleri Mersin ve İstanbul’da bulunan ve elektronik kart tamir birimi ve yedek parça stoğuna sahip teknik servisleri aracılığıyla müşteri isteklerine daha kısa sürede cevap verebilmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Nergizoğlu, her yıl olduğu gibi sektörleriyle ilgili ihtisas fuarlarına katılmaya devam etmeyi planladıkları ifade etti.

Ürünler hakkında bilgi veren Gürhan Nergizoğlu, Sortex ayıklama makinelerinin şu anda kuruyemiş sektöründeki ürünler bazında farklılıklar göstermesine rağmen %50-98 arasında bir pazar payına sahip olduğunu açıkladı. Bu payın antepfıstığında %98, beyazlatılmış ve kavrulmuş fındıkta %90, yerfıstığında %95, ayçekirdeğinde ise %50’ler civarında seyrettiği bilgisini veren Nergizoğlu, önümüzdeki yıl içinde ayçekirdeği ve kabak çekirdeğindeki pazar paylarını %75-80’lere çıkarmak istediklerini aktardı.

 

Buhler sortex sistemleri renk ayıklamada dünya lideri

23 yıldır Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi oldukları Buhler Sortex makinelerinin renk ayıklama konusunda dünya devleri arasında yer aldığını ve Türkiye’de pazar liderliğini uzun yıllardır sürdürdüğünü ifade eden Nergizoğlu, “Ülkemizde kuruyemişte öncü firmalar da Buhler Sortex makinelerini tercih ediyor” diye konuştu. Temsilciliğini yaptıkları Paxiom grubu seçeneklerinde; otomatik vakumlama hattı, kefeli tartım üniteleri, yatay ve dikey paketleme makineleri, taşıyıcı konveyörler, kutulama sistemleri, robot hatları ve otomatik sıralama sistemleri bulunduğunu, ayrıca anahtar teslim projeler de üretilebildiğini vurgulayan Nergizoğlu, ayrıca tasarım, üretim, sistem entegrasyonu, kurulum ve kurulum sonrası müşteri desteği de sağladıklarını anlattı. Atomika Makine Satış Temsilcisi Gürhan Nergizoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

“Proctor kavurma ve kurutma fırınlarının üretici firması olan CPM Wolverine Proctor temsilciliğimiz de devam ediyor. Kavurma ve kurutma sonrası elde edilen üstün kalite ve standarttaki ürünler, bu firmanın dünya lideri olmasını sağlayarak ülkemizde de tercih edilirliğini artırıyor. S+S metal dedektörleriyle; hammadde ve üretim aşamalarında ürüne karışabilecek metal parçacıkların ve x-ray görüntüleme sistemleriyle de metal parçacıkların yanı sıra taş, cam, kemik ve buna benzer parçacıkların, dökme veya paketlenmiş ürün içerisinde tespiti ve ayrıştırılması sağlanıyor.”