Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tariş 4 bin ton incir alımı hedefliyor!

Tariş İncir Birliği Başkanı Ahmet Fevzi Aruman, birliğin geçen yıl yaptığı incir alımının yetersiz olduğunu belirterek, ''2013 yılında mali imkanlarımız uygun olursa en azından 4 bin ton gibi incir alımı hedefliyoruz'' dedi.





incir.jpg

Aruman, yaptığı açıklamada, 11 yıl sonra tekrar birlik yönetimine geldiğini, amaçlarının üreticiyi memnun edecek fiyat politikaları ve kampanyalar yürütmek olduğunu ifade etti.

Birliğin ihracatında son 5-6 yılda önemli artışlar gözlendiğini, birlik olarak aynı artışı iç piyasada da sağlamak için çaba göstereceklerini dile getiren Aruman, ''Bu sağlıklı ürünün Türk halkı tarafından daha çok tüketilmesine büyük önem veriyoruz'' dedi.

Aruman, 2013 yılı hedefleri hakkında bilgi vererek, geçen sezon birliğin yaklaşık 2 bin 200 ton incir alımı yaptığını, ancak bunun yeterli olmadığını, yeni ortak kayıtlarıyla yeterli miktarda, tatmin edici fiyatlarla ürün alacaklarını söyledi.

Aruman, ''İnşallah önümüzdeki sene çabalarımızın neticesini alırız. Ama birliğin ekonomik sıkıntıları olduğunu da açık açık ifade ediyorum. Bunu hep beraber aşacağız. 2013 yılında mali imkanlarımız uygun olursa en azından 4 bin ton incir alımı hedefliyoruz'' diye konuştu.

 

Birliğin borçları

Tariş İncir Birliği'nin özel bankalara yaklaşık 10 milyon lira borcu bulunduğunu bildiren Aruman, üreticiye olan borçların yüzde 80'inin 2-3 gün içinde ödeneceğini söyledi.

Bu ödeme sonrası üreticiye yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık borç kalacağını kaydeden Aruman, bu parayı da kısa sürede ödemek istediklerini anlattı.

Aruman, hükümet ile iyi diyalog içerisinde olacaklarını, Tariş'in pamuk, üzüm ve zeytin birlikleri ile dostluk içerisinde çalışacaklarını belirtti.

 

Aruman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Diğer birliklerle gayrimenkullerimizden tutun, personelimize kadar iç içe olduğumuz bir çok yönümüz var. Tariş eski günlerde olduğu gibi tüm birimleri ile ele vermeli. Birbirimize destek vereceğiz, dayanışmayı sağlayacağız. Üreticinin lehine ne varsa yapmanın gayreti içinde olacağız. Üreticinin de bizi ısrarla ve sakince takip etmesini diliyoruz. Ortaklarımızdan da bu anlayışı bekliyoruz.''