Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kırmızı et üretimi 2012’de 915 bin tona yükseldi

TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi 2012 yılında bir önceki yıla göre ,9 artarak 915 bin 845 ton oldu.




et_uretimGeçen yıl sığır eti üretimi 799 bin 344 ton, koyun eti üretimi 97 bin 334 ton olarak gerçekleşti. Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği geçen yılın son çeyreğinde kırmızı et üretiminin 365 bin 255 ton olduğu tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre, %86,3 artarken, 2011 yılının son çeyreğine göre %33,2 arttı. Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği 2012 yılı 4. çeyrekte sığır eti üretimi 317 bin 100 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, 2012 yılının 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %83,1 artarken, 2011 yılının aynı dönemine göre %42,8 oranında yükseldi. Geçen yılın son çeyreğinde koyun eti üretimi, 38 bin 903 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi, geçen yılın 3. çeyreğine göre %85,4 arttı.