Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ülker yeni şirket satın alacak mı?

ŞOK marketlere bu yıl 400 yeni mağaza daha eklenecğini belirten Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Satın almalarla da büyüyebiliriz. Ancak gündemimizde Carrefoursa veya Migros yok” dedi.




ali_ulker_ulker_holdingYıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, bu yıl Şok Market’in büyüme planları çerçevesinde yeni satın almalar yapılabileceğini açıkladı. Yıldız Holding’in 2012 yılı değerlendirmesi ve gelecek hedefleriyle ilgili basın toplantısında konuşan Ülker, “Şok Market’lerde bu yıl 400’e yakın yeni mağaza olacak, organik olduğu kadar satın almalarla da büyüyebiliriz. Ancak gündemimizde Carrefoursa veya Migros yok” dedi.

KÂR 587 MİLYON TL
Yıldız Holding’in 2012 yılı cirosunun 12.4 milyar TL olarak gerçekleştiğini anlatan Ali Ülker, “Holdingin faaliyet kârı yüzde 64 artarak 587 milyon TL’ye, yurtdışı gelirleri ise yüzde 19 büyüme ile 2.8 milyar TL’ye yükseldi. Çalışan sayısını 30 binden 36 bine çıkardık. Bu yıl 5 bin kişilik istihdam yaratacağız. 2013 yılı ajandamızda bölge ülkelerinde hem yeni şirketlere bakmak hem de yeni yatırım imkanlarını aramak da önemli bir yer tutuyor. Holding olarak girdiğimiz pazarlarda gıda alanında satın alınabilecek büyüklükte oyuncu olmadığını gördüğümüz durumlarda yeni tesisler kurmak daha avantajlı olabiliyor” diye konuştu.

YENİDEN YAPILANMA
Holding’in 2012 yılı bilançosu ile ilgili bilgi veren Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Cem Karakaş, şunları anlattı: “Bir yandan satış şirketlerimizi yapılandırırken bir yandan da muhtelif şirket satışları ve ortaklıklar yaptık. Yeniden yapılanmanın etkisini 2013 yılında almayı hedefler iken, bilanço rakamlarından da görüleceği üzere 2012’de özellikle karlılığımızın olumlu yönde etkilenmeye başladığını gördük. Önce market kanalında başlayan ve 2012 yılında geleneksel kanalda devam eden yeniden yapılanma sürecini başarı ile tamamladık. Satış kanalında önümüzdeki dönemde sürdürülebilir verimliliği sağlayacak bir yapı oluşturduk. Satış masraflarımızda önemli tasarruflar elde ettik.”
82 ülkede Godiva
Japon Nissin Foods şirketi ile 10’uncu global ortaklıklarını gerçekleştirdiğini anlatan Cem Karakaş, “Bu vesileyle ilk defa Uzakdoğu’dan bu derece büyük çaplı bir ortaklık yapmış olduk. Japonya’nın bir devinin Yıldız Holding’le ortaklık yapması, hem bizim kültürel zenginliğimizi artırdı hem de doğu dünyasındaki şirketlerin ilgisini gruba çekmede önemli bir mihenk taşı oldu. Godiva’da global satışlar ilk defa Kuzey Amerika’yı geçti. Holdingin içinde bağımsız bir şirket olarak yönettiğimiz Godiva ise, özellikle Uzakdoğu ve Ortadoğu’da genişlemesine devam etti. 82 ülkede 463 mağazası bulunan Godiva Çin, Güney Kore, Suudi Arabistan, Endonezya ve Avustralya gibi ülkelerde mağazalaşmaya devam ediyor” dedi.
Sponsorluk bütçesi değişti
Futbol kulüpleriyle olan sponsorlukları hakkında da konuşan Ali Ülker, “Sporda bütçenin dağılımını değiştirdik. Arzu etmediğimiz şeyler oldu. Bir parça geri çekiliyoruz. Spora desteğimiz devam edecek. Bundan sonraki süreçte ülke tanıtımına yönelik spor faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceğiz” dedi. Ülker, “Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile sözleşmemiz bitiyor. Beş yıllık anlaşma imzaladığımız Galatasaray ve Fenerbahçe ile günü gelince karar vereceğiz” dedi.
Kaynak: Hürriyet