Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
4. Geleneksel Burger Savaşları başlıyor

BurgerLab’ın 4.’sünü gerçekleştireceği  Geleneksel Burger Savaşları 26 Ekim 2016 tarihinde Zorlu Center BurgerLab'te yapılacak.




BurgerLabMenüsünde özel reçeteli burgerleri bulunduran BurgerLab tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Burger Savaşları’nın 4.’üncüsü 26 Ekim 2016’da Zorlu Center BurgerLab’de gerçekleşecek. Bu yılki Burger Savaşları’nda tariflerine Türkiye’nin “Coğrafi İşaretli” ürünlerini, Türkiye’de üretildikleri bölgeler ile özdeşleşen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen yerel lezzetleri ekleyenler yarışacak. Taşköprü sarımsağı, Kars kaşarı, Gemlik zeytini ve benzeri tescillenen tatları burgerleriyle birleştirmeyi sevenler, yeme içmeyi sevip mutfağa da ilgi duyanlar, 4. Geleneksel Burger Savaşları’nda bir araya gelecek.
 
Yarışmaya katılmak isteyenler, 19 Eylül- 15 Ekim 2016 tarihleri arasında kendi burgerlerinin kısa bir tarifi ile www.burgersavaslari.com adresinden online başvuru yapabilecek. Tescilli yerel lezzetlerin kullanılması zorunlu yarışmanın ön eleme sonuçları22 Ekim 2016 tarihinde açıklanacak. Ön elemeyi geçen 5 finalist 26 Ekim 2016 tarihindeZorlu Center BurgerLab’e birbiriyle yarışacak.
 
5 kişiden oluşan uzman jüri, yarışmacıların yaptığı burgerleri değerlendirecek ve başarılı olan ilk 3 yarışmacıyı açıklayacak. Burger Savaşları’nın galibi birinci, ikinci ve üçüncü sürpriz hediyeler kazanacak.
 
BurgerLab hakkında
2013 yılında Karaköy’de kurulan BurgerLab, İstanbul’da toplam 5 noktada faaliyet gösteriyor. Sade ve az menüsünü yaptığı özel reçeteli burgerler ile her geçen gün geliştiriyor. Etlerini kendi çiftliğinde üretiyor ve günlük en iyi kalite düve etini tedarik ediyor. “İyi Et İyi Burger” mottosundan yola çıkan BurgerLab, doğru, dürüst besicilik ve bilinçli kesim ile elde edilen günlük hazırlanmış, dondurulmamış, katkı maddesi içermeyen etlerin en iyi et olduğu düşüncesini menüsüne yansıtıyor. İyi burgeri sosa bulanmadan, şatafatlı tabaklara devasa porsiyonlara ihtiyaç duymadan servis ediyor.