Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
DRINKTEC 70 binden fazla sektör profesyonelini ağırlayacak

Almanya’nın Münih şehrinde 11 – 15 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sıvı gıda ve içecek teknolojileri endüstrisinin dünyadaki lider fuarı olan Drinktec, 1.600’ün üzerinde katılımcı firmaya ev sahipliği yapacak. 
 




Drinktec1951 yılından günümüze her dört yılda bir organize edilen dünyanın lider Uluslararası İçecek Teknolojileri ve Sıvı Gıda Endüstrisi Fuarı olan Drinktec 2017, içecek ve sıvı gıda alanında dünyanın önde gelen ticari fuarlarından biri. Bu nedenle sektörün küresel anlamda en büyük toplanma yeri olarak kabul edilen Drinktec kapsamında, küçük aile şirketlerinden küresel oyunculara kadar sektörde söz sahibi olan pek çok firma ürünlerini sergiliyor. Sıvı gıda ve içeceklerin üretiminden paketlenmesine, hammaddeler ve içecek bileşenlerinden lojistik çözümler dahil olmak üzere tüm süreçlerin tanıtıldığı fuar; süreç teknolojisi; konteynerlar/ambalaj materyalleri; dolum ve paketleme teknolojileri; hammaddeler/bileşenleri; süreç otomasyonu; enerji sistemleri; pet teknolojisi; restoran ve ikram tedariği /ekipmanları; satış promosyonu ve tanıtımı gibi ana sergi bölümlerinin tümünü kapsıyor. Şarap yapımı ve şişeleme teknolojileri konusunda dünyanın lider fuarlarından olan SIMEI Fuarı’nın, Drinktec’e entegre olması ile birlikte toplam sergileme alanı 150 bin metrekarenin üzerine çıktı.
 
Yeniliklerin vitrini olacak
Yeniliklerin yer aldığı bir platform olan Drinktec Fuarı’nda, en son teknolojiler ve sistemler ilk kez ziyaretçilerle buluşuyor. Bu husus organizasyonun en önemli özelliklerinden biri. Drinktec aynı zamanda katılımcıların stantlarında sergilemiş olduğu ürünler ile de öne çıkıyor. Örneğin salonlarda her çeşit dolum ve paketleme hatları (düşük teknolojiden ileri teknolojiye kadar) kuruluyor, şişeler konveyör bantları üzerinden geçiyor ve yenilikçi pet şişeler gerçek bir endüstriyel sette olduğu gibi canlı olarak üretiliyor. Tüm bunların hepsi 5 gün boyunca ziyaretçilerin görüş ve beğenilerine sunulacak.
 
70 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor
Küresel içecek endüstrisinin dünya genelindeki 70 binden fazla sektör profesyoneli Drinktec 2017’de tek bir çatı altında buluşacak. Tüm sektöre açılan kapı olan fuarda ziyaretçilerin 3’te 2’lik bölümü Almanya dışından geliyor. Meşrubat ve meyve suyu sektöründen gazlı içecek üreticilerine, süt ürünlerinden alkollü içecek ürünlerine, toptancılardan perakendecilere tüm sektör profesyonelleri Drinktec 2017’de bir araya gelecek. İmalat ve üretimde çalışanların büyük bir pay oluşturduğu ziyaretçi kitlesini, beraberinde CEO’lar ve üst düzey yöneticiler takip ediyor. 2013 yılında 12 bin satış ve pazarlama temsilcisi fuarın en ilgi çeken yerlerini keşfetti ve sektördeki en son gelişmeleri ve eğilimleri öğrenmek için bir araya geldi. 2017 yılında bu rakamın artması bekleniyor. 
 
Üst düzey temalar dikkat çekiyor
Enerji ve kaynak verimliliği, su ve enerji yönetimi, hijyen ve ürün güvenliği, optimizasyon/esneklik süreci gibi konular Drinktec Fuarı hollerini kapsayan etkili anahtar temalar olacak. Bu temalar şunlar:
 
Yeni içecek kavramı için “Special Area”, Hol B1: Tatlandırıcı üreticileri, renklendiriciler, tatlandırıcılar ve arıtma maddeleri üreticileri tüm yeni ürünlerini ve çözümlerini B1 holünde özel bir alanda sergileyecekler. “Special Area” açık ve interaktif bir tasarıma sahip. Burada ürün geliştiricileri, marka yöneticileri, pazarlamacılar ve alıcılar yeni karışımları ve tasarlanan içecekleri “Special Area” Bar’ında deneme fırsatı elde edecek ve yeni fikirler üretebilecek. 
 
Innovation Flow Lounge (IFL): 2013 yılında son derece başarıyla gerçekleşen ilk gösteri, 2017 yılında yeni bir kavram ile devam edecek. Yüksek kalibreli uzmanlar, “ürün yeniliği, paketleme ve pazarlama alanlarında sektörün geleceği“ temalı önemli konuları tartışacaklar. IFL ve Special Area fuarda ortak bir alana sahip olacak. Bu nedenle yeni içecek kavramı alanı ile ilgili konular ve içecek bileşenleri & fikirleri aynı ortamda ele alınacak. IFL, ürün, marka ve yenilik yöneticilerinin yanı sıra, satış ve pazarlama alanlarındaki yöneticileri hedefliyor. 
 
Drinktec forum: A2 holünde yer alan forum, fuar süresince sektörün geleceğini etkileyecek önemli konulara ev sahipliği yapacaktır. Araştırma ve sektörden bağımsız uzmanlar forumlarda tüm soruları yanıtlayacak, beraberinde öncü yaklaşımlar ve pratik çözümler sunacaklar. Odak noktası ise teknoloji, üretim süreci ve otomasyon ile ilgili konulardır. Zentralverband Deutscher Milchwirtschaftler (Alman Süt Mamulleri Derneği) işbirliği ile fuarın son günü süt konulu konferanslar yapılacak. Bu konferansların tümünde Almanca - İngilizce simultene çeviri yapılacak. Ayrıca forumda pazartesi günü “Yarının içecek profesyonelleri” kariyer günü olarak belirlendi: young_talents@drinktec. 
 
Place2beer: Bu, diğer içecek geliştiricilerin Drinktec 2013’de başarılı ilk gösteriyi kutladığı buluşma yeridir. B1 holünün bira severler ve bira ile ilgisi olan herkes için bir mıknatıs olacağından emin olabilirsiniz. Burada bira severler için son derece cazip teklifler sunuluyor. Bira severler, dünyanın dört bir yanından gelen en kaliteli biraları ücretsiz olarak tadabilecekler. Başarılı bira üreticileri hem biralarını sergileyecek, hem de tecrübelerini ve başarı hikayelerini anlatacak. Yeni başlayanlar ise yenilikçi fikirlerini ilk kez uluslararası ticari izleyiciler ile paylaşacaklar. Buna ek olarak William Reed Business Media kuruluşu, yiyecek ve bira, kadınlar ve bira, biranın popüler tarzı, paketleme ve markalaşma gibi pek çok konuda dersler organize edecekler. 
 
Yarışmalar ve ödül törenleri: Drinktec 2017 ayrıca birçok yarışmalara ve ödül törenlerine ev sahipliği yapıyor. Fuarın başlangıcından bir gün önce Doemens akademisi “Bira garsonlarının dünya şampiyonası” etkinliğini organize edecek. Ayrıca Private Brauereien Bayern e.V. (Bavarya Özel Biracılar Organizasyonu) tarafından Drinktec’te ikinci kez organize edilen “Avrupa’nın en iyi birası” unvanı ödülünü almak için en iyi biralar kıyasıya rekabet edecekler. Bunun yanı sıra, yaratıcı ve yenilikçi fikirler için hazırlanan “İçecek yenilik ödülleri” Foodbev Media tarafından organize edilecek. 
 
Drinktec 2017 çatısı altında bazı fuarlar ilk defa kapılarını ziyaretçilerine açacak. Bu fuarlara göz atmak gerekirse;
 
SIMEI@drinktec 
SIMEI, 2017’de ilk kez Drinktec 2017’de entegre bir bileşen olacak. Unione Italiana Vini (UIV) tarafından organize edilen SIMEI@drinktec, C2 ve C3 nolu kendi hollerinde gerçekleşecek. Bu nedenle fuarda sergilenecek ürün ve teknolojilerin spektrumu, şarap teknolojilerinin tüm alanlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Bu durum, şarap endüstrisi için sadece şarap işini değil, beraberinde ziyaretçilerin kendi alanlarının ötesine geçmesini ve bira üretimi gibi diğer alanlarda yenilikleri keşfetmesini sağlıyor. SIMEI, aynı zamanda Drinktec katılımcılarına şarap sektörü için %60 oranında daha fazla potansiyel müşteriye ulaşılması konusunda fırsat sunuyor. Karşılığında ise SIMEI@drinktec katılımcıları bu küresel arenada izleyicilere yeniliklerini sunma şansını elde ediyor. SIMEI iki yıllık döngüsünü koruyor fakat sadece İtalya ve Münih arasında mekan değişikliği olacak. 
 
Oils + fats – Home&Craft 
Drinktec’te C1 holü, Avrupa’nın tek özel yağ ve katı yağlar fuarı olan oils+fats fuarı ile paylaşılıyor. Burada 50 katılımcı; yenilebilir yağlar, katı yağlar ve yağ maddelerinin üretimi ve işlenmesi, aynı zamanda hammadde ve kalite kontrol çözümleriyle beraber kendi sistemlerini, bileşenlerini ve yardımcı malzemelerini sergileyecek. C1 nolu salonda ayrıca ilk kez Home&Craft isimli bir bölüm yer alıyor. Burada ev yapımı bira üretimi için gerekli olan tüm teknoloji ve ekipmanlar sergilenecek. Genel olarak bu holde içecek ve sıvı gıda endüstrisi için spesifik ürün ve çapraz endüstri süreç teknolojilerinin sergilendiğini söylemek mümkün. 
 
PRO FachHandel 
2017 yılında ilk kez Drinktec’te yer alacak olan PRO FachHandel, Almanya’nın lider içecek ve kolaylık ürünleri fuarıdır. PRO FachHandel B0 holünde ve Messe München ile aynı konumda yer alan ICM - (International Congress Center München) kongre merkezinde gerçekleşecek. Zira bu fuar içecek üretimi yapan ziyaretçiler açısından Almanya pazarına giriş için doğru iş ortaklarını bulma konusunda büyük bir önem taşıyor. Aynı zamanda PRO FachHandel Drinktec’te hedef kitleye ulaşma konusunda ideal bir fuar olarak kabul ediliyor. 
 
Drinktec 2017 basın iletişim bilgileri 
Destek programları konusunda detaylı bilgi için www.drinktec.com/Rahmenprogramm; Drinktec hakkında genel bilgi için ise www.drinktec.com sayfası ziyaret edilebilir. 
Johannes Manger ve Isabella Kauf 
Tel : (+49 89) 949-21482 / 21487 
E-mail :Johannes.Manger@messe-muenchen.de, isabella.kauf@messe-muenchen.de 
Messe München ile ilgili detaylı bilgi için: www.messe-muenchen.de.