Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Çay tiryakileri İstanbul’da buluşacak

Uluslararası İstanbul Çay Festivali 5-6 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
 




Çay FestivaliTürkiye’nin en sevilen ve sudan sonra en çok içilen içeceği olan çay ve çayın tüm ekosistemi International Istanbul Tea Festival’da (Uluslararası İstanbul Çay Festivali) buluşacak. 5-6 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek festivalin ana sponsorluğunu Doğadan üstlenirken; Lipton ve Doğuş Çay gibi sektörün büyük oyuncularıyla beraber butik çaycılar da festivalde yerlerini alıyor. Arçelik, Balparmak, Starbucks gibi markaların da sürpriz içeriklerle katılacağı Uluslararası İstanbul Çay Festivali her yaştan çay severle buluşmak için gün sayıyor.
 
İki gün boyunca rengarenk, capcanlı ve çay kokan bir içerikle tüketicilerle buluşacak festivalde ücretsiz çay tadımları, farklı ülkelerin çaylarıyla tanışma imkanı, workshoplar, atölyeler, edebiyat dünyasının sevilen yazar ve çizerleri ve sektörün duayen isimleriyle söyleşiler, sürpriz show’lar ve müzik yer alıyor.
 
Çay tadımları ve etkinlikler
Festival ziyaretçileri iki gün boyunca, dünyadan ve Türkiye’den sayısız çay çeşidinin tadına bakma fırsatı bulurken, çayın yanında ikram edilecek farklı lezzetlerle dans gösterilerini, yazarlarla sohbetleri ve konserleri de izleme fırsatı bulacak. Ayrıca gün boyu atölye ve workshop’lar da yapılarak ziyaretçilere farklı bir festival deneyimi yaşatılacak. 
 
Yekta Kopan’la “İçinden çay geçen şarkılarla yazarlık yolculuğu”
Tv sunucusu ve yazar Yekta Kopan, festival için hazırladığı özel konuşmasıyla katılımcıları keyifli bir sohbete davet ediyor. Yekta Kopan “İçinden çay geçen şarkılarla yazarlık yolculuğu”nu anlatacak. Ayrıca Ot Dergisi yazar ve çizerlerinden Onur Ünlü, Murat Menteş, Rewhat ve Kutup Şimşek gibi isimlerle söyleşiler gerçekleştirilerek, edebiyat ve sanatın çayla ilişkisi iki gün boyunca keyifli sohbetlerle anlatılacak.
 
Çay Demleme Şampiyonu ve Hiç Bilinmeyenler
Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan, “iyi çay demlemenin püf noktaları”nı uygulamalı olarak anlatırken, çay kültürünü geliştirmek isteyenler için İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman, farklı kültürlerden hiç bilinmeyen çayları anlatacak.
 
Sektörün dev markaları bir arada
Güçlü bir program oluşturan festival ekibi, çay sektörünün büyük markalarını da bir araya getiriyor. Festivalin ana sponsorluğunu Doğadan üstlenirken, Lipton ve Doğuş Çay gibi markalar da çay severlerin keyifli vakit geçirmesi için sürprizler hazırlıyor. Çay ekosistemine renk katan Arçelik, Balparmak, Starbucks gibi markalar da festival alanında yerlerini alarak ziyaretçileriyle buluşuyor.
 
“Beraber çay içer miyiz?” mottosuyla düzenlenecek festivalde Türk Çayını Tanıtma ve Geliştirme Derneği  (Türkçayder) stratejik ortak, Karnaval Media Group medya sponsoru, AO Smith ise proje destekçisi oldu.
 
Ücretsiz shuttel imkânı
Festival günlerinde katılımcılara kolaylık sağlamak için Mecidiyeköy Trump AVM ve Beşiktaş İskelesi’nden ücretsiz shuttel imkânı sunulacak. Festival programı ve bilet bilgileri çok yakında açıklanacak.