Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek

Karma Grup, etiketlerle ilgili bilgilerin güncellenmesini sağlamak amacıyla 11 Mayıs Cuma günü Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ni organize edecek.
 




Gıda etiketleri eğitimiGıda ürünü ne kadar kaliteli, ne kadar gıda güvenliği koşullarına uygun olarak üretilirse üretilsin eğer ürün etiket bilgileri ilgili mevzuata uygun değilse, etikette mevzuat dışı bilgilere yer verilmiş, yanlış işaretlemeler yapılmışsa, etiket ürün içeriğini yansıtmıyorsa, yapılan beyanlar hatalıysa; bu ürünün yasal merciler tarafından toplatılması ve üreticiye çeşitli ceza ve yaptırımlar uygulanması kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle etiketleme, ürünün gelişim hikayesinde tüm yapılan araştırma-geliştirme, kalite ve pazarlama çalışmalarını bir anda silebilecek kadar önemli bir konudur. Diğer taraftan, ürünün tüketiciye doğru ve onu yanlış yönlendirmeyecek etiketlerle sunulması tüketicinin en temel hakkıdır. Özellikle içerik bilgisi, ürünün alerjen hassasiyeti olan tüketicilerde alerjiye sebep olacak alerjenleri içermesi durumunda hayati dereceye varan önem taşıyor.
 
Gerçekleştirdiği eğitim seminerleriyle gıda sektörünün profesyonellerine katkıda bulunan Karma Grup, etiketlerle ilgili bilgilerin güncellenmesini sağlamak amacıyla 11 Mayıs Cuma günü Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ni organize edecek. Karma Grup Direktörü Gülce Durmaz tarafından gerçekleştirilecek ve tam gün yapılacak seminerde katılımcılara gıda etiketleme mevzuatı detaylı bir şekilde aktarılarak, katılımcıların gıda mevzuatına uygun olarak kendi etiketlerini hazırlayabilir ve kontrol edebilir seviyede bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
 
Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile ilgil detaylar ise şöyle:
 
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Mevzuat Nedir?
Gıda Mevzuatı
Gıda Etiketleme Mevzuatı
Etiketleme ve İşaretleme Kuralları
Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar
Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin Kullanılabilirliği ve Yerleşimi
Zorunlu Bilgilerin Bildirim Şekli
Dil Gereklilikleri
Sorumluluklar
Mesafeli Satış
Zorunlu Etiket Bilgileri
İstisnalar
İlave Zorunlu Bilgiler
Beslenme ve Sağlık Beyanları
Etikette Bulunması Gereken Sembol ve İşaretler 
 
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler
 
EĞİTİM TARİHİ: 11 Mayıs, 2018  
 
EĞİTMEN : Gülce DURMAZ 
 
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
 
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com