Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karma Grup ve BSI Turkiye iş birliği

Karma Grup tarafından organize edilen BRCGS Gıda Güvenliği İçin Küresel Standart Baş Denetçi Eğitimi, 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
 




Karma BRC Şef eğitimiBRCGS Baş Denetçi Eğitimi 5 gün olarak tasarlanmış olup, katılımcıların standardın protokolünü ve gerekliliklerini anlayabilecekleri ve etkin bir denetim gerçekleştirebilmeleri için derinlemesine bilgi sahip olacakları bir eğitim. Katılımcılar standardın gerekliliklerinin yorumlanması, BRCGS Global Standartlar denetiminin etkin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması ile ilgili yetkinlik kazanıyorlar. Eğitimde bir GFSI denetçisinin sahip olması gereken yetkinlikler çerçevesinde denetim teknikleri pratik edilecek ve geliştirilecek.
 
KİMLER KATILMALI
• GFSI yönetim sistemlerinin uygulanmasında ve tetkikinde deneyimli olan kalite ve gıda güvenliği uzmanları
• BRCGS denetçiliğini meslek olarak seçmek isteyenler
• Çalışmış oldukları organizasyonda bağımsız bir denetim bakış açısı kazanmak isteyen ve bu sayede sistemlerine katma değer sağlamayı amaç edinen kişiler
 
ÖN GEREKLİLİK ŞARTLARI
• Katılımcıların kalite yönetim sistemlerinde çalışma tecrübesine veya denetim tecrübesine sahip olması eğitimin etkinliği açısından önemlidir
• Katılımcıların 2 günlük HACCP eğitimi almış olmaları gerekmektedir
• Eğitim öncesinde BRCGS Gıda Standardının 8’inci Versiyonunu edinmeli ve gözden geçirmiş olmalısınız. Standardın kopyasına www.brcglobalstandards.com  adresinden ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.
 
EĞİTİM İÇERİĞİ
Eğitimde aşağıdaki konular derinlemesine incelenecektir:
• BRCGS Global Standartlar programının detayları ‘The details of the BRCGS Global Standards scheme’
• Standardın gereklilikleri ve standarda uygunluğun nasıl gösterileceği
• BRCGS Global Standartlar denetim protokolü
• Efektif denetim teknikleri
• GFSI tarafından tanımlanmış olan gıda güvenliği denetçi yetkinlikleri
• Denetim raporunun tamamlanması
• Sertifikasyon kuruluşlarının uyumunun izlenmesi
• BRCGS Global Standartlar Direktifi (The BRCGS Global Standards Directory)
 
SINAV VE SERTİFİKA BİLGİSİ
Eğitim sonunda BRCGS sistemi üzerinden bir sınav gerçekleştirilecektir. Geçme notu %75 olarak belirlenmiştir. Sınav süresi ana dili İngilizce olan katılımcılar için 75 dk, diğer katılımcılar için 100 dk’dır. Katılımcıların 3 kere sınava girme hakları bulunmaktadır. Sınav için çeviri desteği verilmektedir.
3 defasında yeterli puanı alamayan katılımcılar için BRCGS tarafından katılım sertifikası düzenlenmektedir. Tekrar sınav hakkı kazanmaları için 3 günlük BRCGS Denetçi eğitimi almaları gerekmektedir.
Eğitim dili Türkçe, sınav dili İngilizce’dir (Sınav sırasında Türkçe çeviri desteği için bizimle iletişime geçin)
 
Eğitmen: Derya Kasan Özdemir
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü mezunu olan Derya Kasan Özdemir, 1999 yılında gıda sektöründe çalışmaya başlayıp, gıda güvenliği kontrolleri, gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemleri, gıda güvenliği denetim ve eğitimleri alanında tecrübe kazanmıştır. Tansaş’ta 3 yıl süren mağaza yöneticiliği ile kariyerine başlayan Özdemir, sonrasında Kolej Gıda’da 3 yıl boyunca Kalite Güvence Müdürü olarak görev almıştır. Daha sonra Agrolab Gıda Laboratuvarları’nda 5 yıl süren proje kordinatörlüğü ile kariyerine devam eden Özdemir, sayısız gözetim ve denetimde yer almıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği alanındaki Master’ının bitirme tezini Türk ve Avrupa Gıda Etiketleme Yönetmelikleri üzerine yazmıştır. 2019 yılında BRC Global Standartlar tarafından onaylı eğitmen unvanını almış olup, 2011 yılından beri bağımsız BRCGS Gıda denetçisi olarak çalışmakta ve bir çok perakendecinin kendi standartlarına göre denetimler gerçekleştirmektedir. Özdemir ayrıca 2013’ten beri ithal ürünler için gıda etiketleme ve gıda kanunu danışmanlığı yapmaktadır. 
 
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com
BRCGS Gıda Baş Denetçi Eğitimi BSI ve Karma Grup iş birliği ile düzenleniyor.