Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baykon’un iş ortağı Radwag'dan Nem Tayin Cihazları

Radwag nem tayin cihazları yalnızca laboratuvarda değil, gıda, tarım, kimya, plastik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabiliyor.
 




Baykon RadvagBaykon’un iş ortağı Radwag’ın ürün gamındaki nem tayin cihazları, maddeler içerisinde bulunan nem miktarını tespit etmek amacıyla kullanılan gelişmiş profesyonel cihazlardır. Nem tayin cihazları İnfrared, Halojen ve Mikro Dalga teknolojisi olmak üzere üç farklı grupta üretilir. Ayrıca profesyonel, ileri ve standart seriler ile kullanıcı ihtiyaçlarına göre fonksiyonel çözümler sunar. Radwag nem tayin cihazları yalnızca laboratuvarda değil, gıda, tarım, kimya, plastik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabiliyor.
 
Bu ürünü şu başlıklar altında incelersek;
 
1) Kurutma Prosesi Optimizasyonu
 
Örnek ağırlığı otomatik kontrolü
Kurutma prosesinde en uygun sonucu elde etmek, örnek miktar ve ağırlığına bağlıdır. Çok ağır örnekler, kurutma prosesi süresini uzatır. Çok hafif örnekler ise, sonucun tekrarlana- bilirliğini etkiler.
 
2) Tasarım ve Yapı
 
Tüm sıcaklık şartlarında ölçüm doğruluğu
Nem tayin cihazı bir araya getirilmiş hassas terazi ve kurutma kabini ihtiva eder. Hassas tartı modülü, bir örneğin ağırlığını sıcaklığından bağımsız olarak doğru ve hızlı bir biçimde ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Modül kararlılığı halojen lamba işlevini kontrol eden özel bir algoritma kullanarak elde edilir.
Kurutma sıcaklığı kararlılığı
 
Kurutma sıcaklığı kararlılığı bir sıcaklık sensörüne bağlanmış bir ısıtma elemanı ( IR yayıcı ) ile sağlanır. Bu sistemin doğru çalışması, üretim prosesinin seyri sırasında yapılan ayarlama ile mümkündür. Isı yayıcı, bir ısı kaynağıdır, toz, sıvı, pasta, yarı-sıvı, katı çeşitli malzemelerin analizlerinin icrası sırasında etkindir.
 
3) Raporlar ve İstatistikler
 
Kurutma prosesi raporları
RADWAG nem tayin cihazları ile kendi raporlarınızı tasarlayabilirsiniz. Analizler, özetler, vs. herhangi bir ofis yazıcıdan basılabilir.
 
Kurutma prosesi istatistikleri
Aynı örneğe uygulanan nem tayin analizleri, belirli aralıkta nem miktar değişimlerini belirlemek için kullanılır. Eğilim grafiği otomatik olarak hesaplanır. Nem miktar değişimi üretim prosesi sırasında gereklidir ve kalıcı olarak uygulanır. Elde edilen veri üretim prosesinin kontrolünde kullanılır.