Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Alerjen Yönetimi Eğitimi 23 Kasım'da yapılacak

Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
 




Karma Grup Alerjen eğitimiKarma Grup tarafından organize edilen Alerjen Yönetimi Eğitimi, 23 Kasım 2019 tarih,nde gerçekleştirilecek. Zuhal Başaran ve Tülay Demir tarafından verilecek eğitimle katılımcılara gıda alerjenlerinin ve intoleranslarının tanıtılarak gıda güvenliği sistemlerinin içinde alerjen yönetiminin uygulama ilkelerinin neler olduğu, ilgili yasal düzenlemeler, ISO 22000, BRC-Gıda, IFS, FSSC 22000 programları dahilinde sistematik uygulamalar ve etiketleme gerekliliklerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılacak. Eğitim içeriği, BRC GFCP – Gluten Free Certification V3 Programı’nın gerekliliklerini de içeriyor.
 
Gıdaya ilişkin tüm yasal düzenlemelerin ana hedefinin tüketiciye güvenilir gıdanın sunulması olduğunu ve sorumluluğun da tamamen gıda işletmelerine ait olduğunu belirten Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahtiyar, “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği gereği, gıda hakkında zorunlu bilgilendirme beyanları içerisinde yer alan “Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde veya Ürünler” gıda güvenli sistemi içerisinde çok önemli bir yere sahiptir.  “Alerjen Yönetimi” eğitimi kapsamında gıda etiketi üzerinde tüketiciye doğru ve güvenilir bilgilendirmenin nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Alerjenler insan sağlığını kötü yönde etkileyebilirler ve bazı insanlar için ciddi hayati risk teşkil ederler, bu yüzden gıda üretiminde alerjenlerin doğru yönetimi, olası bulaşmaların önlenmesi ve ürünlerin etiketlenmesi büyük önem taşır” diye konuştu.
 
EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
BRC GFCP – Gluten Free Certification Programı’nın V3 gereklilikleri
Üretimde ve tedarik zincirinde alerjen nitelikli malzemelerin yönetimi
Gıda alerjenleri ve intoleransları ve insan sağlığına etkileri
Çapraz bulaşmayı önlemek için gerekli olan hazırlama ve depolama önlemleri
ISO 22000, BRC-Gıda, IFS, FSSC 22000 standartlarının  alerjen yönetimi beklentileri
Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği gereği  “Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde veya Ürünler”gıda etiketi üzerinde nasıl bilgilendirilmeli 
Pratik ve örnek çalışmalar
 
KATILIMCI PROFİLİ: Üretim Bölüm Yöneticileri, Kalite Yöneticileri ve Çalışanları, Mühendisler
 
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
 
EĞİTİM TARİHİ: 23 Kasım 2019
 
EĞİTMEN: Zuhal BAŞARAN ve Tülay DEMİR
 
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 / info@karmalt.com