Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 20 Aralık’ta İzmir’de yapılacak

 
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.




Karma etiket eğitimiGıdaların etiketlenmesi ile ilgili olan yasal düzenlemeler 10 yılı aşkın bir süredir, sürekli revize olmaktadır. Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi içeriğindeki güncellemeleri takip eden Karma Grup eğitmenleri bu eğitimleri sürekli yeniliyor. Son olarak 26 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe konan yönetmelikler oldukça detaylı yeni uygulamalar içermektedir. Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile “beslenme yönünden etiketleme” zorunlu hale getirilmiş olup 31.12.2019 tarihinden itibaren geçiş süreci tamamlanacaktır. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum” koşulları ile etiketlemede “satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları” da netleştirildi. Gıdaların etiketi üzerinde yer alacak “zorunlu bilgiler” ile “ilave zorunlu bilgiler” ve bu bilgilerin kullanılabilirliği Yönetmelik hükümleri içerisinde yer almaktadır.
 
Gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanlarında yeni düzenlemeler yapılmıştır. Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır. Gıda sektöründe faaliyete yeni başlayan işletmeler mevzuata uyumlu etiketleme ve bilgilendirme yapmalıdır. Yasal düzenlemelerin verdiği geçiş sürelerine tabi işletmelerin ise 2019 yılı sonuna kadar gıda etiketlerini ve tüketiciyi bilgilendirme usullerini mevzuata uygun hale getirmeleri gerekmektedir.
 
Yaşanan bu süreci dikkate alan Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitim ile profesyonellere süreç hakkında kapsamlı bilgi sunmayı planlıyor. Tülay Demir tarafından gün boyu verilecek eğitime; Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, AR-GE yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler gıda etiketleme mevzuatı eğitimine katılabiliyor. Eğitime ilişkin detaylar ise şöyle:
 
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Mevzuat Nedir?
Gıda Mevzuatı
Gıda Etiketleme Mevzuatı
Etiketleme ve İşaretleme Kuralları
Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar
Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin Kullanılabilirliği ve Yerleşimi
Zorunlu Bilgilerin Bildirim Şekli
Dil Gereklilikleri
Sorumluluklar
Mesafeli Satış
Zorunlu Etiket Bilgileri
İstisnalar
İlave Zorunlu Bilgiler
Beslenme ve Sağlık Beyanları
Etikette Bulunması Gereken Sembol ve İşaretler 
 
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, AR-GE yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler gıda etiketleme mevzuatı eğitimine katılabilir. Eğitim maksimum 12 kişi ile düzenlenmektedir. Eğitim öncesi katılımcılarının sorularını hazırlamasını rica ederiz, eğitimin son bir saati soru-cevap şeklindedir.
 
EĞİTİM TARİHİ: 20 Aralık 2019
 
EĞİTMEN: Tülay Demir
 
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
 
EĞİTİMİN YERİ: Kaya Prestige Alsancak
 
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com