Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Nestlé Professional ve Nestlé Waters’dan #siziniçinaçığız projesi

Nestlé Professional ve Nestlé Waters, pandemi sürecinin etkisini yoğun şekilde hisseden ev dışı tüketim sektörüne destek olmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Nestlé Professional ve Nestlé Waters’ın hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanındaki HORECA işletmelerine bağışlamak üzere 500 milyon CHF’lik bir fon oluşturduğu #siziniçinaçığız hareketi, bu sektördeki işletmelerin, karantina süreci sonrası en iyi şekilde işlerine geri dönebilmelerine yardım etmeyi hedefliyor.






Nestle siziniçin açığızCOVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında ev dışı tüketim sektörü gelirken, Nestlé Professional ve Nestlé Waters, HORECA pazarındaki işletmelerin pandemi süreci sonrası işlerine hızlı şekilde geri dönebilmeleri için dünya genelinde #siziniçinaçığız isimli bir hareket başlattı. #siziniçinaçığız girişimi, belirli kriterler kapsamında seçilen işletmelerin ödeme koşullarını uzatmak, kahve makineleri için kira ücretlerini askıya almak, bedelsiz ürünler vermek ve online eğitim programları sunmak gibi konuları kapsıyor. Proje için küresel çapta 500 milyon CHF değerinde bir fon hazırlanırken bu fonun bir kısmı da Nestlé Professional ve Nestlé Waters’ın Türkiye’deki iş ortakları için ayrıldı.   

 

#siziniçinaçığız projesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir öncelikli olmak üzere, küresel kriterler çerçevesinde belirlenen 2000 noktaya bedelsiz ürün gönderimi yapılacak. Nisan ayı ödemelerinden itibaren geçerli olmak üzere, distribütörlere ödeme konusunda vade esnekliği sağlanması ve makine kiralarında erteleme kolaylığı da, program dahilinde verilen diğer destekler arasında yer alıyor. Toplamda 1 milyon TL’lik yardımı kapsayan #siziniçinaçığız projesiyle desteklenecek işletmeler, işletme hacmi, bağımsız olma gibi kriterleri karşılayan Nestlé Professional ve Nestlé Waters iş ortakları arasından seçildi.

 

Nestlé Professional Türkiye Genel Müdürü Ali Mansour, #siziniçinaçığız hareketi hakkında “Ev dışı tüketim sektörünün birer parçası olarak, bu süreçten hepimiz çok etkilendik, ancak her zorluk gibi bu deneyim de bizlere pek çok şey öğretti. Dayanışmanın gücüne ilk günden bu yana inanıyoruz. Birlikte büyüyen, birlikte gelişen bir aile olarak birlikte daha güçlüyüz. Beraber üstesinden geleceğimiz bu zor dönemde iş ortaklarımızın yanındayız.” dedi.

 

Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü S.Serdar Seyhanlı, “Tüm dünyayı etkileyen salgın nedeni ile hepimiz zorlu bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak salgının etkilerini hepimiz gözlemliyoruz. Özellikle sosyal hayatın eve taşındığı bu süreçte ev dışı tüketim sektörü maalesef bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Biz de Nestlé Waters olarak, #siziniçinaçığız projemizle ev dışı tüketim sektörünün canlanmasına katkıda bulunmak istedik. İş ortaklarımızın kapılarını tekrar açtığı bu günlerde, yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Nestlé Professional, #siziniçinaçığız hareketinin ilk ayağında, sosyal medya kampanyası düzenleyerek tüm cafe/restaurant ve fast food zincirlerinin eve servisini destekliyor. Kampanya kapsamında, sipariş verdiği yemeğin fotoğrafını çekerek #siziniçinaçığız hashtag’iyle Instagram’da paylaşanlar arasından seçilenler, çeşitli hediyeler kazanıyor. 30 Haziran’a kadar devam edecek kampanya ile tüm sektörün desteklenmesi amaçlanıyor.