Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Çay Bilimi dersi Metro Türkiye’nin katkılarıyla başlıyor  

Metro Türkiye, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Çay Bilimi dersine Rioba çay ürünleriyle destek olacak ve Rioba çaylarının özelliklerini, tedarik zincirindeki süreçlerini, çayın mutfak kültürlerindeki yerini aktarmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek. Derslerde gül ve kırmızı meyveli beyaz çaydan zencefil ve ayvalı yeşil çaya, hatta Güney Afrika’da özel olarak üretilmiş guarana&ginseng çayına kadar birçok çeşidi bulunan Rioba çaylarının demleme teknikleri de anlatılacak. 
 




Rioba çayMetro Türkiye, kurulduğu günden bu yana profesyonel şeflerin yanında olduğu gibi geleceğin şef adaylarının gelişimine de uluslararası ve ulusal alanda eğitimler ile destek oluyor. Metro Türkiye bu kez İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Çay Bilimi dersine Rioba çay ürünleriyle destek olacak. Metro Türkiye aynı zamanda 25 Şubat’ta başlayan öğrenim dönemi içerisinde 20 öğrenci ile online ortamda bir araya gelerek kendi markası olan Rioba çaylarının özelliklerini, tedarik zincirindeki süreçlerini, çayın mutfak kültürlerindeki yerini, demleme tekniklerini öğrencilerle paylaşacak. Ayrıca öğrencilere derslerinde yardımcı olmak için Rioba çay, demlik ve farklı materyaller de sağlayacak.
 
Yaparak öğrenmenin önemini vurgulayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman; “Tüm dünya kültürlerinde büyük bir öneme sahip olan çayın serüvenini aktardığımız Çay Bilimi dersimizi, pandemi önlemleri gereğince bu dönem online olarak gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte Metro Türkiye ile hayata geçirdiğimiz iş birliği bizim için çok kıymetli. Bu sayede öğrencilerimiz dersi online olarak takip ederken çay hazırlama ekipmanlarını ve seremonilerini uygulama ve deneyimleme imkanına da sahip olacaklar” dedi.
 
Şef adaylarını her zaman desteklediklerini vurgulayan Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Deniz Alkaç; “Metro Türkiye olarak geleceğin şeflerini desteklemenin Türk mutfağını ve kültürünü dünyaya yayacak en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Geleceğin Türk şeflerini hak ettikleri noktaya taşımak için gelişimlerine her yönüyle destek olmanın önemine inanarak onları farklı alanlarda eğitimlerle buluşturuyoruz. Çay sadece Türk mutfağının değil Doğu coğrafyasının en önemli değerlerinden biri. Biz de Rioba markamız ile siyah çayın ötesine geçerek, yeni lezzetlerin keşfedilebileceği çay çeşitlerini tüketicilerimize sunuyoruz. Gelecekte bizi ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine bu derste farklı bölgelerden özel tatları tanıttığımız ve çay kültürü hakkındaki bilgilerine katkı sağladığımız için çok mutluyuz” dedi.
 
Dünyanın farklı lezzetleri ve aromaları Rioba çaylarında bir araya geliyor
Metro Türkiye, Metro’nun 34 ülkede faaliyet göstermesinin avantajıyla farklı dünya lezzetlerini ve aromaları içeren Rioba çaylarını kendi markası altında Türkiye’deki müşterileriyle buluşturuyor. Rioba markasına özel geliştirilen çay çeşitleri arasında gül ve kırmızı meyveli beyaz çay, şeftali ve portakal çiçekli oolong çayı, zencefil ve ayvalı yeşil çay, mango ve çiçekli yeşil çay, oolong milky çayı, beyaz çikolatalı beyaz çay, kakao ve vanilyalı rooibos çayı, mate lime çayı, klasik İngiliz çayı ve guarana&ginseng çayı yer alıyor. Son olarak çay serisine eklenen guarana&ginseng çayı, Güney Afrika’da özel olarak üretilmiş yeşil rooibosun hafifliği ile turunç ve hurma meyvesini bir araya getiren özel bir harman olarak dikkat çekiyor.