Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
WorldFood İstanbul Fuarı, 9-12 Eylül tarihlerinde yapılacak

9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek WorldFood İstanbul Fuarı; konferansları, etkinlikleri ve yemek şovları aracılığıyla gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü farklı endüstri uzmanları ile ele alacak.
 




Worldfood istanbulTürk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktalarından biri olan ve bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul, 9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, gıda dünyasını birçok yeni ürünle tanıştırmaya hazırlanıyor. Perakende zincirleri, içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş sebze, meyve, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, hububat ve kuruyemiş gibi başlıklarda uzmanlaşmış pek çok marka ve üretici WorldFood İstanbul Fuarı’nda yer alacak. 
 
“WorldFood İstanbul hem bilgi hem de fırsat sunuyor”
Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan WorldFood İstanbul hakkında görüşlerini belirten Fuar Direktörü Semi Benbanaste: “Hyve Group olarak bu yıl 29’uncu kez düzenleyeceğimiz WorldFood Istanbul, ilk organizasyonumuzdan bu yana sektörün gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyor ve bu hedefle her yıl sektörün önde gelen paydaşlarını bir araya getiriyor. Yarattığı iş hacmi sayesinde Türkiye ekonomisine ve istihdamına da büyük katkılar sağlayan gıda sektörünün ilerlemesinde büyük rol oynayan WorldFood İstanbul; fuar katılımcılarına yeni bilgi edinmelerinin yanı sıra farklı pazarlarda iş yapma fırsatı da sunuyor.” dedi.
 
Pandemiye rağmen %29’u aşan yabancı ziyaretçi profili
2019’un sonunda Çin’de görülen ve 2020’nin ilk çeyreğinde tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan KOVİD-19 kaynaklı pandemi, ticari etkinliği küresel olarak tamamen durma noktasına getirdi. İlerleyen dönemde açılmaların başlaması ve yoğun bir biçimde uygulanan güvenlik önlemleri eşliğinde Kasım ayında düzenlenen WorldFood İstanbul, pandemiye rağmen sağladığı verimlilikle büyük bir başarı gösterdi. Geçtiğimiz yıl “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” yaklaşımıyla düzenlenen WorldFood İstanbul’da; 145 ülkeden toplamda 6 bine yakın ziyaretçi ağırlandı ve bu ziyaretçilerin %29’unu yabancılar oluşturdu. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla gerçekleştirilen WorldFood İstanbul’da, 13 ülkeden 90’ın üzerinde alıcı, sanal ticaret platformu Hyve Connect aracılığı ile katılımcılarla yeni iş birliklerine imza attı. Bir önceki yıla göre katılımcı başına düşen ziyaretçi sayısında ise ’lik bir artış gerçekleşti. Pandemi sürecinde birçok fuar kapalıyken gerekli önlemleri en üst düzeyde alan ve yeni nesil fuarcılık anlayışının eseri olan Hyve Connect gibi çeşitli dijital hizmetleriyle oldukça verimli istatistiklere ulaşan WorldFood İstanbul’un bu yıl, 2020’de yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen yakaladığı başarının da üzerine çıkması bekleniyor. 
 
200’den fazla davetli satın almacı WorldFood İstanbul’da olacak
WorldFood İstanbul 2021, İHBİR ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde dünyanın farklı noktalarından önemli satın almacıları bu sene de konuk edecek. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 200'den fazla davetli satın almacı bu yıl WorldFood İstanbul kapsamında fuarda ağırlanacak.
 
Age Provocateur iş birliğinde gerçekleştirilecek ve fuarın ilk gününden son gününe kadar tekno girişimcileri ağırlayacak olan Food Tech Garage alanında, gıda girişimcileri, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti ve yapay zeka tabanlı ürünlerini sektörle buluştururken, drone ve robot teknolojisi uygulamalarıyla, işlerini daha ileri seviye teknolojilerle nasıl dönüştürebileceklerine dair görüş alışverişinde bulunabilecek.
 
Üretimden Tüketime “Gıda 360 Deneyimi” WorldFood İstanbul konferans programında
Dünyada hızla çeşitlenmeye ve gelişmeye devam eden gıda ürünleri ile teknolojilerini aynı çatı altında bir araya getiren WorldFood İstanbul Fuarı, yeni iş fırsatları ve iş birlikleri için platform oluşturup, gerçekleştirilecek konferanslarla da gıda sektörüne taze bilgi akışını sağlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede oluşturulan “Gıda 360 Deneyimi” ile gıda sektörünün üretim, işletme ve tüketime dair tüm yolculuğu WorldFood İstanbul’da mercek altına alınacak. İHBİR, ETÜDER, Keyo Digital, Fazla Gıda, GTD ve Age Provocateur’ün destekleriyle gerçekleştirilecek konferans programı sektöre dair tüm değişim, gelişim ve yenilikleri irdeleyecek, fuarda bulunacak girişimcilerin ve ziyaretçilerin kafalarındaki tüm sorulara cevap olacak. 
 
Şefler ödüllü tabaklarını hazırlayacak
WorldFood İstanbul’un Show Mutfağı ve Tarif Atölyeleri organizasyonları kapsamında, Aşçılar Derneği iş birliğinde Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasını Kazanan Şefler mutfakta hünerlerini sergileyecek ve ödüllü tabaklarını hazırlayacaklar. Ayrıca “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yıldızlaşan Şefin Tabağı” etkinliği ile Türkiye’nin önemli şefleri, yerel lezzetler ile kendi tarzlarını buluşturarak gastronomi dünyasına nasıl katma değer eklediklerini show mutfağında sergileyecekler. 
 
“Food Master’s Class” ile özel fuar turu
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) iş birliğinde gerçekleşen Food Master’s Class ile sektör profesyonelleri ünlü şefler eşliğinde, belirlenen tematik çerçeveye göre katılımcı stantlarını gezecekler ve etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayacaklar.
 
Özel olarak tasarlanan Gıda Köşesi Alanı
Gıda sektöründe gelinen son noktanın A’dan Z’ye irdeleneceği WorldFood İstanbul’da katılımcılar, kendilerine tahsis edilen ve tanıtım bağlamında özel olarak tasarlanan Food Corner Product Showcase alanında en yeni ürünlerini katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunup sergileyebilecekler.