Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Zade Yağları Genel Müdürlüğü'ne Kemal Güven atandı

Yemeklik bitkisel sıvı yağ ve besin destekleri sektörlerinde Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer alan Helvacızade Şirketler Grubu’nun, grup şirketlerinden Zade Yağları’nın Satış ve Pazarlama Direktörü Kemal Güven, 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile Zade Yağları Genel Müdürü olarak atandı.
 




Kemal GüvenTemelleri 1888 yılında atılan, Zade markası ile yemeklik bitkisel sıvı yağ ve Zade Vital markası ile sağlık alanında faaliyet gösteren Helvacızade Şirketler Grubu, gelecek planları ve büyüme stratejileri doğrultusunda örgütlenme çalışmalarına devam ediyor. 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile Zade Yağları Genel Müdürü olarak atanan Kemal Güven, tüketim sektöründe edindiği 25 yıllık tecrübesi ile Zade Yağları Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevini yerine getiriyordu. Kemal Güven, yeni dönemde Zade Yağları’nın iç ve global pazarlardaki tüm operasyonlarından sorumlu olacak.
 
Helvacızade Şirketler Grubu CEO’su Serhan Ulga yaptığı açıklamada; tüm insanların sağlıklı ve mutlu yarınları için çalışan Helvacızade Grubu’nun odağında Ar-Ge, inovasyon ve kaliteye adanmışlık olduğunu belirterek; Grubun uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda gerçekleştirilen atamadan duyduğu mutluluğu aktardı. Serhan Ulga, yeni yapılanmanın Zade Yağları’nın hedeflerine büyük bir katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Zade Yağları yeni Genel Müdürü Kemal Güven, Helvacızade Şirketler Grubu’nun yönetimine, duydukları güven için teşekkür ederek, 30 yıldır Zade Tesisleri’nde ileri teknoloji ile insan hatasından bağımsız üretilerek ülkemizde ve 70 ülkede sofralara lezzet taşıyan Zade Yağları’na liderlik etmekten gurur duyacağını belirtti.
 
Kemal Güven kimdir?
Kemal Güven, 133 yıla ulaşan hizmet yılı ile Türkiye’nin önde gelen, köklü şirketlerinden Helvacızade Şirketler Grubu’nun yemeklik bitkisel sıvı yağ markası Zade Yağları’nın Genel Müdürü’dür. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Kemal Güven, Miami Üniversitesi Herbert Business School’daki eğitiminin ardından yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında gerçekleştirdi.   Tamek Gıda’da Dış Ticaret Müdürü, Yudum Gıda’da Dış Ticaret Müdürü ve Türkiye Satış Müdürü, Aves Gıda’da Satış ve Pazarlama Direktörü görevlerini üstlenen Kemal Güven, 2020 yılında Helvacızade Şirketler Grubu’na katıldı.