Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın kazananları belli oldu 

1977 yılından bu yana La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 10 Mayıs Salı günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.
 




Genç aÅ�çılar yarıÅ�masıChaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusundaki deneyim ve yeteneklerini uluslararası rekabet ortamında paylaşmalarına olanak sunmak amacıyla bu yıl 24.sü gerçekleşen Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağı, önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde yapıldı.
 
Yarışmanın galibi Fairmont Hotel’den katılan Musa Karateke oldu 
Türkiye’nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 10 genç yarışmacı, 10 Mayıs sabahından itibaren Le Cordon Bleu Mükemmellik Merkezi’nde zorlu bir gastronomi maratonuna girdi. Yarışma, katılımcıların her birine içinde ne olduğunu bilmediği birer malzeme sepeti teslim edilmesiyle başladı. Yarışmacılar bu sepetin içinde bulunan malzemelerle giriş,  ana yemek ve tatlıdan oluşan dört kişilik bir mönüyü yarım saat (30 dakika) içinde hazırlayıp, hazırladıkları mönüyü dört kişilik porsiyonlar halinde tasarlayarak üç buçuk (3,5) saat içinde sundu. Yarışmacıların toplam dört (4) saat içerisinde hazırlayıp sunduğu menüler, yarışma jürisi tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, organizasyon becerileri, profesyonellik, hijyen ve zamanlama kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.
 
Yarışmanın birincisi Fairmont Hotel’den katılan Musa Karateke olurken ikincisi Liman İstanbul Galataport’tan Ogün Dağıdır, üçüncüsü ise Kilimanjaro’dan Baransel Arslan oldu. Yarışmanın birincisi Musa Karateke, 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Meksika’da yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek. Yarışmanın ödül töreninde konuşan La Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Yves Léon, bu sene 24.sü yapılan Türkiye elemelerine katılan tüm genç şeflerin çok yetenekli olduğunu, yarışmanın çok zorlu geçtiğini, puanlamakta zorlandıklarını söyledi. Bu yarışmaların asıl hedefinin genç aşçıların dünyaya açılmasını ve kendilerini geliştirmesini sağlamak olduğunu ekledi. 
 
Yarışma hakkında açıklamalar yapan Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, “Le Cordon Bleu’nün uluslararası seviyede de destek verdiği bu organizasyona, misyonununun bizim eğitimimizde de en üstün tuttuğumuz değerlerle örtüşmesi nedeni ile “Jeunes Chefs Rotisseurs” Yarışması’na Türkiye elemenlerinde de destek vermek bizim için çok kıymetli. La Chaine des Rotisseurs Genç Aşçı yarışmasının, Türkiye’de yapılan en önemli ve en profesyonel yaklaşımla, dünya standartlarında yapılan yarışmalardan biri olduğunu düşünüyorum. Birinci olan genç şefimiz uluslararası yarışma öncesi Le Cordon Bleu Eğitmen Şeflerimizle bir kamp yapma imkanı bulacak. Bu gibi yarışmaların hem Türk Aşçılarımızın dünyaya açılmasına vesile olacağına, hem de gastronomi standartlarımızı yükselteceğine gönülden inanıyor, tüm yarışmacıları ve organizasyonda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum.” dedi.
 
Ödül töreni kokteylinde, Le Cordon Bleu Eğitmen Şefleri: Şef Erich Ruppen, Şef Andreas Erni, Şef Luca De Astis, Şef Marc Pauquet ve Şef Paul Métay’ın yönetiminde, Le Cordon Bleu öğrencileri birbirinden lezzetli kanepelerle misafirleri ağırladılar ve öğrenciler de hazırladıkları lezzetler ile jüriden tam not aldılar. La Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Yves Léon’un Yarışma Başkanlığı, Le Cordon Bleu Yönetici Eğitmen Şefi Erich Ruppen’in Komite Üyeliği yaptığı yarışmanın jürisinde Yves Léon, Vedat Demir, Zeynep Kazan Ayral, Ferruh İşman, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Luca De Astis, Niso Adato, Selin Ekim, Rudolf Van Nunen, Melda Farimaz, Eyüp Kemal Sevinç gibi sektörün tanınan isimleri yer aldı.