Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Erkaya Makine gıda sanayinde katma değer yaratıyor

Dünyanın önde gelen makine firmalarının ürünlerini Türk gıda sanayicilerinin hizmetine sunan Erkaya, güvenilir ve kaliteli gıda üretimine katkı yapıyor.
 




Erkaya logoErkaya Makine/Food Tech.1998 yılından bu yana endüstriyel gıda proses sistemleriyle ilgili makine ve tesislerin pazarlanması, satış ve satış sonrası servis hizmetleri ve bu konularda yatırımcılara danışmanlık hizmetleri sunuyor. Firma ayrıca konularında her biri kendi alanında dünya çapında bilinen makine üreticilerinin temsilciliğini yapıyor. 
 
cheddarErkaya’nın çalışma alanlarını; ön hazırlık makineleri, proses makine ve ekipmanları, sarf malzemeleri, ürün geliştirme, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ile satış sonrası servis hizmetleri oluşturuyor. Firmanın portföyünde bulunan makine sistemleri başta donmuş gıda sanayi, sebze ve meyve işleme tesisleri, mozzarella ve benzeri peynir ve süt ürünlerinin kesim makineleri ve hatları, teneke kutu ve cam kavanozlarda konserveler, hazır gıdalar, patates, cips ve çerez işleme tesislerinde kullanılabiliyor. Erkaya’nin Türkiye temsilciliğini yaptığı firmalar arasında; FAM küp ve şerit kesme, doğrama ve dilimleme makineleri, STUMABO kesim takımları ve bıçakları, AIT sebze ve meyve işleme hatları ve makineleri, CTI  meyve işleme, çekirdek çıkartma makineleri, IQF ve Spiral şoklama tünelleri, Marcelissen sebze ve meyve işleme hatları ve makineleri, Ashworth ve WardBelt muhtelif tel bantlar, düz ve viraj konveyörleri yer alıyor. 
 
Firma olarak 25 yıldır Türkiye distribütörlüğünü yaptıkları FAM kesme makinelerinin uzun yıllardır dondurulmuş gıda, peynir, et ürünleri ve konserve sanayine kadar pek çok alanda başarıyla kullanıldığını belirten Erkaya Makine/Food Tech. Satış & Pazarlama Müdürü Erk Erkaya, bu zaman zarfında farklı gıda sektörlerinde edindikleri tecrübeleri meşterileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye’nin her yerinden iş ortaklarımızı makinelerimizin kesim kalitesini göstermek üzere Bodrum’daki demo ve test merkezimize bekliyoruz” dedi. 
 
Erk Erkaya, FAM çatısı altında portföylerinde bulunan makinelerle ilgili şu bilgileri paylaştı:
 
Fam headMAKİNEDE 70 YILLIK TECRÜBE FAM’DAN CENTRIS
“Gıdalar için keskin çözümler” mottosuyla hareket eden Belçika menşeli FAM nv firması, kurulduğu tarih olan 1945 yılından itibaren gelen bütün birikimini ve tecrübesini daha akılcı, pratik ve müşteri odaklı çözümler yaratmaya adıyor.  Kendi sektöründe dünyanın öncü markası olan FAM; sebze, meyve, peynir ve et ürünlerinin farklı ebat ve boyutlarda kesilmesi konusunda yaratıcı çözümlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.  Firma, oldukça uygun bir fiyata yüksek kalite sunan ve pazardaki diğer santrifüjlü parçalayıcılara göre daha az yer kaplayan santrifüjlü bir dilimleyici ve rende olan yenilikçi Centris® 400c’yi geliştirdi. FAM Centris 400c, üretim maliyetini azaltırken, işleri tamamlamak için gerekli süreyi düşürerek mükemmel kesim, yenilikçi makine sistemleriyle kaliteli gıda üretimini teşvik ediyor.
 
CE, FDA ve HACCP yönetmeliklerine göre tasarlanmıştır. Motor, ürün ve elektronik bölgeler tamamen ayrılmıştır.
 
HavuçKESİM TEKNOLOJİSİ
Jilet gibi kesin bıçaklar, yeni ve yenilikçi kesme başlığı ile mükemmel kesim kalitesi, uzun süreli sağlamlık ve çok düşük atık oranı sağlıyor. 0 paslanmaz çelik kesme başlığı, sadece 8 kg ağırlığında ve temizliği kolaylaştırıp kurulumu basitleştirecek şekilde çok az parçaya sahiptir. Centris 400c kullanıcılara;
 
» Düz veya ‘crinkle’ kesim dilimler
» 1,8 mm, 2,5 mm ve 3,2 mm V-kesim rende
» 2,4 mm ve 4,8 mm jülyen kesim dilimler
» 3,2 mm x 6,4 mm oval kesim rende
» 1,8 mm x 4,0 mm azaltılmış oval kesim rende gibi farklı kesim alternatifleri sunuyor.
 
Taze meyve – sebze rendeleyen ve kesim yapan firmalar, cateringler, yemekhaneler, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve /sebze üreten firmalar için FAM ideal çözüm ortağıdır.
 
FAM MARKASINA AİT DİĞER KESME MAKİNELERİ
 
Dorpy sonDORPHY: Bu küçük dev, endüstriyel ebatta bir küp kesme makinesinin tüm avantajlarını kompakt bir yapıda sunuyor. Saatte 1,500 kg kapasiteye kadar üretim yapabilen Dorphy, üç boyutlu kesme (dilim, şerit ve küp) imkanıyla işe yeni giren ve esneklik arayan gıda işletmecileri, taze meyve sebze işleyen işletmeler, catering firmaları için ideal bir başlangıç modelidir.
 
Lifis 2LİFİS2: Marul, ıspanak gibi yapraklı sebzeler başta olmak üzere çeşitli sebze ve meyvelerin kesilmesinde kullanılan esnek ve hijyenik V-bantlı bir dilimleme makinesi olan Lifis, geniş ağız açıklığı ile ürünlerin kesim tekerinden serbest ve yumuşak bir şekilde geçebilmesini sağlayarak maksimum kapasiteye ulaşımasını garanti eder. 180 mm çapına kadar olan ürünleri düz ve tırtıklı dilimler, yarım dilimler olarak kesme imkanı sunar.
 
Fam flexifarm
FLEXİFAM: Kesim takımlarını taşıyan şaftların kolay sökülüp takılabilmesi özelliğiyle Flexifam, geniş kesim aralıkları ve uygulamalarıyla başta peynircilik sektörü olmak üzere pek çok alanda sıklıkla kullanılıyor. Dilim kalınlığına göre değişen kapasite 4 bin 500 kg’a kadar çıkabilir.
 
Tridis
 
 
 
 
 
 
TRIDIS: Donuk meyve ve sebzelerin dilim ve küp kesimi için Avrupa’nın en çok tercih edilen yüksek kapasiteli kesim makinesinin 2 modeli bulunuyor. 10mm’lik kesimlerde saatte 6 ton ürün kesebilen Tridis180 ve saatte 12 ton ürün kesebilen Tridis240. Ürün akışkanlığı, hijyen ve kolay kullanımı ile tanınan Tridis modeli, başta donuk meyve ve kurutulmuş domates olmak üzere pek çok üründe kullanılıyor.