Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sebze

Sebzeciden destek talebi


Yayın: 30-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: sebze

İhracatta sıkıntılı bir dönem yaşayan Antalyalı örtü altı sebze üreticileri geçtiğimiz yıl domates, kabak, biber ve salatalığa ton başına verilen 50 dolarlık desteğin bu yıl 75 dolara çıkarılmasını talep ediyor.


Sebze ve meyve üretiminde artış bekleniyor


Yayın: 04-12-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: meyve sebze tüik

TÜİK'in 2012 yılı bitkisel üretim 2'inci tahmini verilerine göre, 2012'de geçen yıla göre tahıl üretiminde yüzde 5,2 azalış, sebze üretiminde yüzde 0,5, meyve üretiminde yüzde 4,5 oranında artış bekleniyor.


Tahıl üretimi azaldı sebze ve meyve arttı


Yayın: 31-12-2012
Kategori: Gıda

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıklanan 2012 yılı Bitkisel Üretim İstatistiklerine göre, bu yıl geçen yıla göre tahıllarda azalma, sebze ve meyve ürünlerinde artış gerçekleşti. 


Sebze ve meyvede barkod dönemi başlıyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yeni Hal Yasası ile birlikte 1 Ocak’tan  itibaren sebze ve meyvede barkodlu sisteme geçmeyi planlıyordu. Ancak altyapıdan kaynaklı gecikmeler nedeniyle henüz uygulamaya geçilemedi.


Koronavirüs evimizdeki sebze ve meyveyi de tehdit ediyor



Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor.
 

Yaza rağmen yaş sebze-meyve fiyatı düşmedi



Birçok üründe yeni mahsulün çıkmasına rağmen yaş sebze meyve fiyatları pazarlarda hala yüksek seyrediyor. Yetkililerce, girdi maliyetleri, arz ve talebin fiyatları etkilediğini belirtiyor.
 

Tek başına su yetmez, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli



Su, vücudumuz için en önemli yaşam kaynaklarının başında geliyor. Vücudun susuz kalması cilt problemlerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, su tüketiminin artırılması oldukça önemli. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, su dışında sıvı kaybına en çok destek sağlayan unsurun meyve-sebze olduğunu belirterek, günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketilmesini öneriyor.
 

TOMRA, Covid-19 pandemisi sırasında sebze işleyicilerine destek oluyor


Yayın: 17-11-2020
Kategori: Gıda Makineleri

TOMRA Food, COVID-19 salgınının getirdiği zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için tüm dünyada sebze işleyicilerine ulaşıyor. TOMRA, bilgi kampanyaları düzenleyerek, tesis ve üretim yöneticileri, süreç mühendisleri ve kalite yöneticileri ile online olarak öneriler paylaşarak, en yeni, en son teknolojiye sahip ayıklama teknolojilerinin salgının ekonomik etkilerinden kaynaklanan veya artan operasyonel sorunlarını çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıklamak için adımlar atıyor.