Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TÜGİS’in yeni başkanı İsmail Kaan Sidar oldu

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası TÜGİS’in 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen 35. genel kurulunda İsmail Kaan Sidar yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
 




Kaan SidarTürkiye’nin ilk işveren sendikalarından olan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) aynı zamanda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun kurucu üyesi. Ülkenin önde gelen gıda üreticilerinin üyesi bulunduğu TÜGİS 60 yıldan fazla bir süredir sosyal diyaloğa, çalışma barışına ve gıda sanayiinin gelişimine katkıda bulunan çalışmalar yapıyor. TÜGİS çatısı altında gıda sanayinin farklı alt sektörlerinden 55 üye firma yer alıyor. 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen 35. TÜGİS Genel Kurulu’nda, 7 yıldır Sendika’nın Genel Sekreterliğini yapan İsmail Kaan Sidar yönetim kurulu başkanlığına seçildi. 
 
 
1963 yılında İstanbul’da doğan İsmail Kaan Sidar Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. ABD’de Harvard ve Wisconsin gibi önemli üniversitelerinde “stratejik pazarlama yönetimi” ve “gıda pazarlaması” alanlarında sertifikaları bulunan Sidar, hem Türkiye’de hem de yurt dışında dayanıksız tüketim malları sektöründe pazarlama ve üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Ayrıca Sidar, 2010-2013 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak işletme ve uluslararası pazarlama dersleri verdi. İsmail Kaan Sidar, 2015 yılından bu yana TÜGİS Genel Sekreterliği görevini yürütüyordu. Evli ve bir çocuk babası olan Sidar İngilizce biliyor.
 
TÜGİS’in 18 yıldır başkanlığını yapan Necdet Buzbaş ise yeni dönemde yönetim kurulu başkan vekilliği görevinde bulunacak.