Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Airfryer'da Hangi Ürünler Pişirilebilir?

Karaca Airfryer fritöz  ile et ve balık yemeklerinden kızartmalara, hamur işlerinden sebze yemeklerine kadar pek çok ürünü pişirebilirsiniz. Sağlıklı şekilde yiyecekleri hızlı pişirebilen Airfryer aynı zamanda kullanım pratikliği ile öne çıkar. Peki Airfryer nedir?






airfreyer_karaca

Airfryer, sıcak havayı pişirmek istediğiniz gıdanın etrafında çevirerek yemekleren yeni nesil bir pişirici. Sıcak havadan aldığı enerji ile çalışan Karaca Airfryer, minimum yağ oranı ile tüm yiyeceklerinizi minimum sürede pişirebiliyor. Patates, köfte, balık, köfte gibi yiyecekleri bile çok az yağ ile kurutmadan kısa zamanda pişirebilen bu marifetli mutfak ustası, kolay temizlenebilirliği ile mutfaktaki işlerinizi de kolaylaştırıyor. Mutfakta zamanının kıymetini bilen aşçıların tercihi olan Airfryer fritöz ile siz de lezzetli tariflere imza atabilirsiniz. Haydi gelin şimdi Airfryer ile hangi yemekleri nasıl pişirebilirsiniz göz atalım…

 
Karaca Airfryer Türk Mutfağı'ndan Neler Pişirilebilir?
Karaca Airfryer'ın sıcaklık kontrolünün ayarlanması, zamanlayıcı özelliği ve yemek kokusunu içine hapseden filtresi sayesinde mutfakta sağlıklı, lezzetli ve hızlı şekilde yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz. Airfryer fritöz ile kendinize, sevdiklerinize veya geniş aile sofralarına; rulo börek, paçanga böreği, kıymalı muska böreği gibi börek çeşitlerini 200 derecede ortalama 10-12 dakikada kızartabilme imkânınız bulunur. 
Türk mutfağında börekler kadar en çok sevilen yemek türlerinden biri de köftelerdir. Airfryer'de normal köfte ve kadın budu köfte yapabilirsiniz. Hem daha az yağ ile hem mutfağı kirletmeden yapacağınız lezzetli köfteleri ortalama 200 derece sıcaklıkta 15-20 dakikada pişirebilirsiniz. 
Sağlıklı sebze yemekleri içerisinde mücver genellikle herkesin sevdiği bir alternatiftir. Yağsız fritözde hem kabak mücver hem pırasa mücver yapabilirsiniz. Az yağ ile yapılan sebze yemekleri dışında az yağ ile kırmızı et yemekleri yapabilmeniz de mümkün. Örneğin; bu alet ile yarım saatte lokum gibi kuzu pirzola pişirebilirsiniz. Kırmızı et gibi çıtır istavrit, hamsi buğulama g,b, balık çeşitlerini de az yağ ile lezzetli şekilde pişirebilirsiniz. 
 
Karaca Airfryer Fit Tariflerden Neler Pişirilebilir?
Ön ısıtmaya gerek duymadan direkt yemeği içine atarak pişirmeyi sağlayan yağsız fritöz sağlıklı ve fit tarifleri yapabilmek için de işinizi çok kolaylaştırır. Spordan geldiğinizde, işten dönüşte veya günlük koşturma içerisinde hızlı şekilde sağlıklı yemek alternatifi hazırlamak fit bir yaşam için önemlidir. Airfryer'de fit tariflerde sebzeli köfteden sebzeli pilavlara kadar pek çok sağlıklı ürünü pişirebilirsiniz. Pilavınızın yanına soslu tavuk pirzola hazırlamanız ise sadece 20 dakika sürer. Airfryer ile kendinize sebzeli bir bowl hazırlayabilir, öncesinde buzluktaki sebzelerinizin don açma işlemini de Karaca Airfryer'de gerçekleştirebilirsiniz. Sağlık deposu balıklardan biri olan somonu kendi yağı ile ekstra bir yağ koymadan pişirebilirsiniz. Yine airfryer ile fit bi karnabahar mantı veya kinoalı biber dolması da yapabilirsiniz.
 
Karaca Airfryer Tatlılardan Neler Pişirebilir?
Karaca Airfryer yemeklerin yanı sıra tatlı alternatifi yapmak için de uygundur. Airfryer ile kendinize, sevdiklerinize veya çocuklarınıza rengarenk iç dolgulu muffinler hazırlayabilirsiniz. Besleyiciliği ile ön plâna çıkan, kahvaltı sofralarının arananı pancake'i de kolayca Airfryer'de pişirebilirsiniz. Bol lif içermesiyle sağlıklı bir tatlı sayılan Banana Bread de yapmak için illa ki fırına ihtiyacınız yok. Tatlı alternatiflerinden içi dolgulu kruvasan da Airfryer'de pişebilenler arasında yer alır. Kruvasan dışında kısa sürede hazırlayabileceğiniz milföyden tatlıları da hızlı şekilde pişirebilirsiniz. Meyveli tatlılardan ayva tatlısını da kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca özellikle kışın akşam çayının yanına yakışan kestaneyi de Airfryer'de çok kısa sürede pişirebilirsiniz. Ekmek ve diğer hamur işlerini de bu cihaz ile yapabilmek mümkündür.
Mutfakta en büyük yardımcınız olacak Karaca Airfryer ile sağlıklı fit tariflerden, akışkan tatlılara kadar pek çok yemeği ve tatlıyı çok hızlı şekilde pişirebilir, sevdiklerinizde bu lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.