Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Süt Akademisi’nden Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı Eğitim Semineri

Süt Akademisi, Dünya Süt günü kapsamında süt ve süt ürünlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatı konusunda bir eğitim semineri düzenliyor. 2 Haziran Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek programda; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve süt endüstrisinin regülasyondan sorumlu yöneticileri bir araya gelecek.




Süt görselSüt Akademisi, süt sektörüyle akademisyenler ve sektör profesyonellerini ortak platformda buluşturma misyonu çerçevesinde güncel konuları ortak görüş paylaşımına açıyor. Bu çerçevede, katılımcılarla süt ve ürünleri üretim ve ticaretine yön veren yasal düzenlemelerdeki son durum ve olası iyileştirme alanları değerlendirileceği bir eğitim semineri gerçekleştirilecek. Dünya Süt günü kapsamında düzenlenecek program, 2 Haziran Cuma günü İstanbul’da Cemile Sultan Korusu Seminer Salonu’nda gerçekleştirilecek. Seminerde; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve süt endüstrisinin regülasyondan sorumlu yöneticileri bir araya gelecek. 
 
Süt Akademisi Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı Eğitim Semineri’nde; süt sektöründeki profesyonellerin günlük uygulamalarda karşılaştıkları regülasyon kaynaklı problemler, mevcut yasal düzenlemelerin inovasyon ve AR-GE çalışmalarıyla uyumu ve coğrafi işaretlemenin yasal boyutları masaya yatırılarak, gıda kodeksi çerçevesindeki çözümler akademik bakış açısıyla değerlendirilecek. 
 
Programa ilişkin bilgiler ise şöyle:
 
· 09.00- Kayıt- Karşılama- Kahvaltı - Taş Bahçe ( Cemile Sultan Korusu) 
· 10.00- Açılış 
· Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bölüm Başkanı
· Prof. Dr. Barbaros Özer - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Süt Akademisi Bilimsel Koordinatörü
· Kemal Altınkılıç - İTO Hayvansal Gıda Ürünleri Meslek Komitesi Başkanı
· 10::45   Selman Ayaz - Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı “Süt ve süt ürünleri mevzuatı güncel durum, fonksiyonel ve takviye edici gıda regülasyonları”
· 11:45    Kahve arası
· 12:00    Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu - YÜCİTA  Başkanı “Coğrafi işaretli süt ürünleri ve regülasyon”
· 13.00-13.45  Öğle Yemeği
· 13:45    Prof. Dr. Barbaros Özer -“Yenilikçi süt işleme teknikleri- teknolojilerinin regülasyonlar çerçevesinden değerlendirilmesi”
· 14:30-   Birol Delibaş - Pınar Süt A.Ş. - “TGK Fermente Süt Ürünleri Tebliği, genel değerlendirme” 
· 15:15    Kahve arası
· 15:30    İlhami Şahin, Regülasyon Koordinatörü, Karma Grup “Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği genel değerlendirme”
· 16:15    Genel Değerlendirme ve Soru-Cevap
· 17:00    Kapanış
 
Eğitim yeri: Cemile Sultan Korusu Seminer Salonu - İstanbul
 
Kontenjan sınırdır. Program Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü iş birliği ile oluşturulmuştur.
 
Destekleyen kurumlar: ASÜD ve SETBİR  
 
Ayrıntılı bilgi için: https://www.karmalt.com/sut-akademisi-mevzuat