Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
2. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi'nde yapılacak ülke masaları toplantıları için kayıtlar açıldı

16 Ekim’de düzenlenecek II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi gıda ve tarım sektörüne farklı ülkelerin kapılarını açacak. Sınırları aşmak isteyen katılımcılar için 12 ülkenin temsilcileri ile gerçekleştirilecek ülke masaları toplantıları, kontenjan dahilinde herkesin katılımına açık olacak.




Ã�lke masaları toplantısıGüvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi gıda ve tarım profesyonellerini dünyanın önemli ülkelerinin yetkilileri ve potansiyel alıcıları ile bir araya getiriyor. 12 ülke için düzenlenecek ülke masaları toplantılarında sektör profesyonelleri ile ülke temsilcileri bir araya gelecek. Katar, Senegal, Amerika, Polonya, Almanya, Kuveyt, Çin, Libya, Rusya, İngiltere, Lübnan ve Romanya için kurulacak masalarda ülkeler arası ticaret, ithalat, ihracat, gümrük işlemleri ve daha birçok konunun konuşulması planlanıyor.
 
Kayıtlar nasıl yapılıyor?
Farklı ülkelerle ticaret yapmak ve işini duyurmak isteyen herkesin kontenjan dahilinde katılabileceği toplantılar için kayıtlar www.guvenilirurunplatformu.com üzerinden yapılabilecek. Geçen yıl gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future ödül töreni ile önemli farkındalık elde ettiklerini söyleyen Güvenilir Ürün Platfomu Başkanı Celal Toprak, bu farkındalığı arttırmak ve uluslararası seviyeye çıkartmak için Zirve’nin ikincisini Dünya Gıda Günü olan 16 Ekim’de Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi adıyla düzenlediklerini duyurdu.
 
Deprem bölgesi unutulmadı
Yaşanılan deprem felaketinden etkilenen illerdeki zirai üretim ve tarımsal ekonomiye dikkat çekmek için ‘El Ele’ temasıyla gerçekleştirilecek zirve programında bu yıl yine alanında uzman konuşmacıların yer aldığı paneller, israfa dur diyen reçete denemeleri ile workshoplar düzenlenecek. Ayrıca programla eş zamanlı olarak depremden etkilenen tüm iller için ‘Perakende ile Kooperatif El Ele Deskleri’, sektör profesyonellerine yönelik ‘Kariyer Toplantıları’ ,’TOGG Sergisi ve Söyleşisi’, ‘Beni Hafife Alma İnovasyon Yarışması ve Feed the Future Ödül Töreni de bu yılki zirvede yer alacak.